Hlavní obsah

Trump: Nikdy bych o Kimovi neřekl, že je malý a tlustý

Slovní válka mezi Donaldem Trumpem a Kim Čong-unem se vyhrocujeVideo: Reuters

 

Reklama

Ze Severní Koreje se opět ozvaly urážky na adresu amerického prezidenta Donalda Trumpa. Ten obratem odpověděl na Twitteru.

Článek

Slovní přestřelky mezi prezidentem USA Donaldem Trumpem a severokorejským vůdcem Kim Čong-unem v posledních dnech nabraly na obrátkách. Trump v neděli ostře reagoval na předchozí prohlášení severokorejského ministerstva zahraničí, které označilo projev šéfa Bílého domu v Jižní Koreji za „lehkomyslné poznámky starého blázna“.

„Proč mě Kim Čong-un uráží tím, že mě nazývá starcem, když já bych ho nikdy neoznačil za malého a tlustého? Dobrá, hodně se snažím, abychom byli přátelé - a možná se to jednou stane!” napsal na Twitteru Trump.

Prezident USA v sobotním projevu v Soulu kritizoval KLDR, že pokračuje ve vývoji raket a jaderných zbraní a varoval, aby si se Spojenými státy nezahrávala.

Prezident Spojených států je na cestě po Asii, kde na zasedáních řeší i spory kolem severokorejského jaderného a raketového programu, kvůli kterým mají země vyostřený vztah. Americký prezident v uplynulých dnech ocenil Čínu za to, co pro ukončení severokorejské krize již udělala, současně ale Peking vyzýval k ještě většímu tlaku na KLDR.

Severní Korea se svého programu odmítá vzdát a obviňuje Trumpa, že Pchjongjang poškozuje a snaží se ho držet v izolaci.

Reklama

Doporučované