Hlavní obsah

Trump žádné tajemství neprozradil, řekl Putin. Nabídl, že zveřejní nahrávku ze schůzky

Putin brání Trumpa. Chce zveřejnit přepis jednání.

 

Reklama

Ruský prezident Vladimir Putin řekl, že Trump šéfovi ruské diplomacie nevyzradil nic tajného. Trumpa z toho obviňuje americký tisk, což Putin označil za politickou schizofrenii.

Článek

Ruský prezident Vladimir Putin dnes uvedl, že americký prezident Donald Trump neprozradil šéfovi ruské diplomacie Sergeji Lavrovovi a ruskému velvyslanci Sergeji Kisljakovi během schůzky v Bílém domě žádná tajemství, jak Trumpa obviňuje americký tisk. Rusko je podle Putina ochotno poskytnout Kongresu přepis jednání Trumpa a Lavrova v Oválné pracovně, pokud proti tomu Bílý dům nebude mít námitky.

„Sledujeme, že ve Spojených státech se rozvíjí politická schizofrenie. Ničím jiným si nedokážu vysvětlit obviňování nynějšího prezidenta, že prozradil Lavrovovi nějaká tajemství," řekl Putin. „Už jsem s ním dnes mluvil. Budu mu muset udělit důtku, napomenutí za to, že se o ta tajemství nepodělil. Ani se mnou, ani s ruskými tajnými službami, což je od něj velice ošklivé," zažertoval podle agentury Interfax ruský prezident.

Reklama

Související témata:

Doporučované