Hlavní obsah

Trump omylem ponížil vlastního fanouška. Doporučil mu cvičit

Donald Trump na mítinku ponížil svého fanouška.Video: Reuters

 

Reklama

Na tento mítink s prezidentem Trumpem v New Hampshire jeho volič Frank Dawson asi jen tak nezapomene. Šéf Bílého domu si z něj v domnění, že se jedná o narušitele a odpůrce, přede všemi utahoval.

Článek

Americký prezident Donald Trump při čtvrtečním setkání se svými příznivci v Manchesteru ve státě New Hampshire zesměšnil jednoho ze svých příznivců. Stalo se tak ale omylem. Trump si totiž myslel, že jde o jeho odpůrce.

Prezident o muži do mikrofonu před celým publikem prohlásil, že by kvůli nadbytečným kilům měl začít cvičit. „Ten chlap má vážný problém s nadváhou. Běž domů. Začni cvičit. Dostaňte jej odsud pryč,“ řekl Trump poté, co jeho proslov přerušil rozruch na tribuně za jeho zády.

„Má větší problém než já. Větší problém než my všichni. Teď přijde domů a jeho máma mu řekne: Co jsi to sakra udělal?“ utahoval si Trump.

Frank Dawson nicméně v následném rozhovoru s televizí Fox News uvedl, že to prezidentovi nezazlívá.

Jenže za rozmíškou podle deníku The Washington Post stála trojice mladých protestujících s transparenty, zatímco muž, na kterého zjevně mířila Trumpova slova, se předtím jejich protest snažil překazit. Prezidentovu pozornost pak upoutal tím, že vítězoslavně mával pěstí, zatímco byli protestující vyváděni z tribuny. To už ale Trump z dálky nepostřehl.

Trump se následně o svém přešlapu dozvěděl od poradců a snažil se Dawsonovi zavolat, nakonec mu podle médií nechal hlasovou zprávu.

Podle reportérky CNN Kaitlan Collinsové, která odkazuje na vyjádření Bílého domu, se ale Trump neomluvil. „Telefonoval svému příznivci, nechal mu hlasovou zprávu s poděkováním za jeho podporu, ale nepoužil slova jako omlouvám se nebo omluva”, tweetovala Collinsová.

Sám Dawson si ale zřejmě z celé věci těžkou hlavu nedělá. „Myslím, že si myslel, že jsem se toho účastnil (protestu), což se nestalo. Já jsem byl na té správné straně. Nic si z toho nedělám. Toho člověka (Trumpa) miluju. Myslím, že on je ta nejlepší věc, jaká kdy tuhle zemi potkala,“ řekl Fox News.

Reklama

Doporučované