Hlavní obsah

Trump riskuje, je naivní a nechápe Putinovu moc. Rusko si sestavilo profil prezidenta USA

Putin si nechává sestavit psychologický profil Donalda Trumpa.Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Ruský prezident by měl psychologický profil svého amerického protějšku využít při prvním společném setkání.

Článek

Ruský prezident Vladimir Putin si podle americké televize NBC nechává sestavit psychologický profil svého amerického protějšku, Donalda Trumpa. Televize to uvedla s odvoláním na bývalého náměstka ruského ministra zahraničí Andreje Fjodorova.

Podle jeho slov Trumpův psychologický profil sestavují bývalí ruští diplomaté spolu s prezidentskými poradci. Putinovi by měl být k dispozici pro první setkání s novou americkou hlavou státu. Termín jejich první schůzky ještě nebyl oznámen.

Výsledkem tříměsíčního zkoumání je podle Fjodorova sedmistránkový dokument, který mimo jiné říká, že Trump rád riskuje. Dokáže ale být i naivní. Moskvu navíc znepokojuje neustálý souboj Trumpa s novináři, podle bývalého ruského diplomata se „pohybuje na tenkém ledě“. Text profilu je pravidelně doplňován a revidován.

Rusové podle zprávy dospěli k závěru, že Trump stále nechápe, kdo proti němu v Kremlu stojí. Zároveň se obávají, že nový prezident nebude mít sílu změnit vztahy s Ruskem, které se na konci mandátu Baracka Obamy ocitly na samotném bodu mrazu.

Video: Odborníci hodnotili Trumpův způsob podání ruky a prezident USA nedopadl dobře.

Reklama

Doporučované