Hlavní obsah

Nejkrutější prezident. Trump si vysloužil novou přezdívku

Trumpa kritizují šéf Facebooku Mark Zuckerberg, ředitel Twitteru Jack Dorsey nebo Sundar Pichai z Googlu Video: AP, Reuters

 

Reklama

Donald Trump zákázal transgenderovým osobám službu v armádě. Protestuje Silicon Valley i Hollywood.

Článek

Lidé, kteří prodělali změnu pohlaví, by měli mít šanci sloužit své vlasti, vyčítají kritici americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Ten, coby vrchní velitel ozbrojených sil, ve středu oznámil na Twitteru, že transgenderové osoby vyloučí z armády.

Choulostivé rozhodnutí okamžitě odsoudili zástupci LGBT komunity, byznysmeni, politici, umělci nebo vojáci (kdo všechno Trumpa kritizuje, se podívejte ve videu).

„Takže největší a nejdrsnější armáda, která má největší rozpočet na světě, pláče kvůli několika transgenderovým osobám, ale peníze na F-35 má? Zní to jako zbabělost,” napsala nejznámější transgenderová vojačka Chelsea Manningová na Twitter.

Proti Trumpovi vystoupilo celé Sillicon Valley v čele se šéfem Facebooku Markem Zuckerbergem. Stejně se proti prezidentovi postavil i Hollywood.

„Historie musí zaznamenat, že nejste jen ten nejhloupější a nejméně kvalifikovaný prezident všech dob, ale také zcela bezvýznamný a nejkrutější,” napsal v reakci na Trumpovo nařízení na Twitter herec George Takei.

Trumpovo rozhodnutí otevřeně podpořilo pouze několik konzervativních politiků jeho republikánské strany. Nesouhlasí především s tím, aby armáda nesla náklady na zdravotní péči transgenderových osob, jako je například změna pohlaví.

Reklama

Doporučované