Hlavní obsah

Trump vyzval k investicím v USA. Podmínky jsou příznivé díky reformě, připomněl

Trump v Davosu vyzval k investicím v USAVideo: AP

 

Reklama

Americký prezident Donald Trump ve svém projevu na Světovém ekonomickém fóru v Davosu prohlásil, že je ideální čas pro nové investice na americkém trhu. Mimo jiné i díky reformě daní, kterou prosadil.

Článek

Trump mimo jiné uvedl, že bude vždy stavět Ameriku na první místo. Zdůraznil také, že Spojené státy jsou připraveny k jednání o vzájemně výhodných obchodních dohodách se všemi zeměmi.

„Svět je teď svědkem obnovy silné a prosperující Ameriky. Teď je ten správný čas na to, abyste přenesli svá pracovní místa a investice do USA,” prohlásil Trump.

Americký prezident také upozornil obchodní partnery, že Washington nebude dál tolerovat nepoctivé obchodní praktiky, které pokřivují trh.

„Plánujeme rovněž investice do americké armády, protože nemůžeme prosperovat bez posílení bezpečnostních složek. Abychom svět uchránili před terorismem, požádáme naše spojence, aby investovali do své vlastní obrany,” dodal Trump.

Americká ekonomika ve čtvrtém čtvrtletí zpomalila růst na 2,6 procenta. Hlavním důvodem je vzestup deficitu zahraničního obchodu. A v neposlední řadě i zpomalení růstu zásob ve firemním sektoru.

Za loňský rok se hrubý domácí produkt zvýšil o 2,3 procenta. Průměrné roční tempo od konce krize dosahuje 2,2 procenta.

Reklama

Doporučované