Hlavní obsah

Trumpová pro ABC News: Jsem nejšikanovanější osoba na světě

Americká první dáma poskytla rozhovor během své cesty po Africe.Video: AP

 

Reklama

Melania Trumpová v rozhovoru promluvila také o kampani #MeToo nebo o svém vlivu na amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Článek

Americká první dáma Melania Trumpová se považuje za jednoho z nejvíce šikanovaných lidí na světě. První dáma USA to prohlásila v rozhovoru s televizí ABC News, který stanice v plném rozsahu odvysílá v pátek a z nějž televize již část zveřejnila.

„Můžu říct, že jsem nejšikanovanější osoba na světě,“ řekla Trumpová v rozhovoru, který ABC News natočila před týdnem během cesty první dámy do Afriky. Na dotaz, zda si opravdu myslí, že je tím nejvíce zastrašovaným člověkem, odpověděla, že je jedním z nejšikanovanějších lidí. „Když se podíváte, co o mně lidé říkají,“ dodala.

Trumpová se rovněž zmínila o situaci v prezidentově kanceláři. Řekla, že několika lidem, kteří tam pracují, nevěří a že manželovi v této věci poskytla upřímné rady. „No a někteří už tam nepracují,“ uvedla. „Je těžké vládnout, vždy si musíte hlídat záda,“ dodala.

Hovořila také o tom, že řada žen v uplynulých měsících veřejně promluvila o tom, že byly oběťmi sexuálního násilí. První dáma míní, že ženy, které toto tvrdí, by měly poskytnout silné důkazy. To, co by takovým důkazem mohlo být, neupřesnila.

„Nemůžete jen tak někomu říct: Byla jsem sexuálně napadena,“ prohlásila. „Protože média někdy zajdou příliš daleko a způsob, jakým vykreslí některé příběhy, není správný. To není dobře,“ uvedla.

Trumpová se během senátního schvalovacího procesu nového soudce nejvyššího soudu USA Bretta Kavanaugha zastala. Kavanaugha obvinily tři ženy ze sexuálního násilí a chlípného chování v době, kdy byl studentem. Kavanaugh veškerá obvinění popřel a Federální úřad pro vyšetřování (FBI) žádné důkazy o jeho údajných poklescích nenašel.

Rozhovor vznikl při první samostatné cestě Trumpové coby první dámy do zahraničí. Během pěti dní navštívila Ghanu, Malawi, Keňu a Egypt.

Reklama

Doporučované