Hlavní obsah

Trumpova tisková mluvčí Sandersová opouští svou funkci. Chce trávit více času s dětmi

Sandersová s Trumpem spolupracovala již od počátku jeho volební kampaně.Video: Klára Mališová, Reuters

 

Reklama

Tisková mluvčí Bílého domu Sarah Sandersová opustí na konci června svou funkci. V pátek to oznámil americký prezident Donald Trump, podle něhož se Sandersová po více než dvou letech práce v prezidentském úřadě vrací do svého rodného státu Arkansas. Jméno nástupce ženy, která se vypracovala na jednu z důležitých Trumpových poradkyň, nezveřejnil. Sama mluvčí uvedla, že chce trávit více času se svými třemi dětmi.

Článek

Na konci června opustí svou funkci tisková mluvčí Bílého domu Sarah Sandersová. Uvedla, že se chce vrátit domů ke svým dětem, s nimiž chce trávit více času.

„Je to velmi výjimečný člověk s neobyčejnými předpoklady a odvedla neuvěřitelnou práci! Doufám, že se rozhodne kandidovat na guvernérku Arkansasu – byla by fantastická,“ napsal Trump na Twitteru.

Sandersová je dcerou republikánského politika Mika Huckabeeho, který na přelomu století více než deset let zastával právě funkci guvernéra a dvakrát se neúspěšně pokoušel o prezidentskou nominaci.

S Trumpem spolupracovala již od počátku jeho volební kampaně. V Bílém domě pak Sandersová sloužila od prezidentova nástupu v lednu 2017 nejprve jako zástupkyně jeho prvního mluvčího Seana Spicera, který však po vlně kritiky svůj post po půlroce opustil. Nahradila jej právě Sandersová, která se od té doby mnohokrát dostala do náročné situace, když čelila novinářským otázkám týkajícím se ne vždy jednoznačných a mnohdy nediplomatických výroků prezidenta Trumpa.

Nejednou byla za své vystupování směrem k médiím terčem kritiky. Za patrně největší prohřešek jejího působení v Bílem domě označují americká média zrušení každodenních tiskových brífinků. Podle agentury AP neproběhl žádný brífink od poloviny března, Sandersovou naproti tomu novináři často vidí, jak poskytuje informace některým televizním stanicím, mezi něž patří Trumpovi nakloněná Fox News.

„Líbila se mi každá minuta, dokonce i ty těžké minuty,“ řekla podle agentury Reuters ke svému rozhodnutí opustit Trumpa. „Mám tři úžasné děti a budu s nimi trávit trochu víc času,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Doporučované