Hlavní obsah

Trumpova všudypřítomná zeď, neoblíbená matematika a novinka studia Marvel

Události, které by vám neměly uniknout.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Události dne 24. října vybírala redaktorka Daniela Brodcová.

Článek

Americký prezident Donald Trump znovu narazil na svého odvěkého nepřítele – zeměpis. Trump zapáleně mluvil o svém boji proti nelegální migraci a jeho hlavním plánu – stavbě zdi na hranicích s Mexikem. Do své důmyslné strategie se opřel dokonce natolik, že přislíbil postavit zeď i ve státu Colorado. Ten se ale nachází v centrální části Spojených států, konkrétně mezi Utahem a Kansasem, a vůbec nehraničí s Mexikem.

Existují mimozemšťané? Tuhle otázku si položil i bývalý pracovník amerických tajných služeb Edward Snowden. Využil proto své dovednosti a ponořil se do hlubin utajovaných materiálů CIA. Pro všechny milovníky konspiračních teorií ale Snowden přišel se smutnou zprávou – ani z tajných dat nevyplývá, že by mimozemšťani někdy kontaktovali planetu Zemi. Takže ano – lidé přistáli na Měsíci, ale třeba chemtrails neexistují a stejně tak neexistují ani Marťani.

Úspěch ale zaznamenali chorvatští speciálně vycvičení psi. A to díky svému nadání pro archeologii. Několik trénovaných psů pomohlo expertům vyčenichat skoro 3000 let staré hrobky. Nálezy z doby železné se díky psům podařilo prozkoumat v pohoří Velebit. Archeologové připouští – vycvičení psi by se do budoucna mohli zařadit mezi naše pravidelné spolupracovníky.

Reklama

Doporučované