Hlavní obsah

Trumpův direkt globálním gigantům. Microsoftu a spol. sebral to nejcennější

Hostem studia Seznam Zprávy byli Zdeněk Cendra ze start-upové firmy CDN 77 a Filip Chytrý, který pracuje v americkém Silicon Valley.

 

Reklama

Studio Seznam Zprávy: Jak si vede Donald Trump po dvou týdnech ve funkci prezidenta Spojených států? A jak dopadá na největší IT firmy jeho protiimigrační nařízení?

Článek

V prvních dvou týdnech svého prezidentování nenechal Donald Trump nikoho na pochybách, že je schopen plnit předvolební sliby, i když si znepřátelí i korporace, kolem kterých jeho předchůdci našlapovali po špičkách.

Nejviditelnějším počinem nového prezidenta je bezesporu výnos, kterým na 90 dnů Trump zakázal vstup do Spojených států občanům sedmi zemí, z nichž by se do USA mohli dostávat teroristé. Trumpovo nařízení okamžitě odřízlo špičkové americké technologické firmy od desítek lidí, kteří pro ně pracují, nebo pracovat měli.

Gigantům jako je Apple, Microsoft, Google nebo Facebook působí Trumpův migrační výnos potíže, protože zaměstnávají tisíce zahraničních inženýrů, kteří nemají v USA trvalý pobyt. Firmy argumentují tím, že pro vývoj svých produktů a služeb potřebují pracovníky z celého světa.

Jak se bude dál vyvíjet Trumpova protiimigrační politika a jaké budou její konkrétní dopady na americkou či globální ekonomiku, přesněji na IT branži?

Podívejte se ve studiu Seznam Zprávy, jeho hosty jsou mimo jiné Zdeněk Cendra ze start-upové firmy CDN77, která úspěšně pronikla na americký trh, dále Filip Chytrý, který pracuje v americkém Silicon Valley.

Donald Trump podepsal dekret proti migrantům z převážně muslimských zemí:

Donald Trump podepsal nový příkaz, který omezí migraci.

Reklama

Doporučované