Hlavní obsah

Trumpův poradní panel jako potápějící se loď. Jeden po druhém ho opouštějí velcí šéfové

Trump přišel o další tři poradceVideo: Ruptly

 

Reklama

Donald Trump založil ekonomické fórum, aby se zde potkával s předními americkými podnikateli. Kvůli jeho excesům ale radu opustilo už šest členů.

Článek

Amerického prezidenta Donalda Trumpa opouštějí další poradci, a to kvůli tomu, že nedostatečně odsoudil násilnosti ultrapravicových extremistů v Charlotesville. Při nich zemřela jedna žena.

V Trumpově ekonomickém fóru proto už dále nezasednou ředitel farmaceutické společnosti Merck Kenneth Frazier, šéf Intelu Brian Krzanich a zakladatel výrobce sportovního oblečení Under Armour Kevin Plank.

„Zůstáváme odhodlaní stále vylepšovat americkou produkci. Under Armour se ale soustředí na inovace a sport, nikoliv na politiku. Jsem vděčný za příležitost sloužit Americe, ale rozhodl jsem se z rady odstoupit,” uvedl na Twitteru Plank.

Trumpovi se jeho poradní orgán začíná rozpadat. Zatím ho opustilo šest členů. První rezignoval v únoru ředitel Uberu Travis Kalanick kvůli imigračnímu dekretu. Po odstoupení Spojených států od Pařížské klimatické dohody ho v červnu následovali Elon Musk z Tesly a ředitel společnosti Disney Bob Iger.

Ostatní šéfové velkých amerických firem zatím zůstávají. Společnosti General Motors, IBM nebo Pepsi ale čelí kritice veřejnosti, že se od Trumpa dostatečně nedistancovaly.

Reklama

Související témata:
Plank

Doporučované