Hlavní obsah

Trumpův syn přiznal, že šel za Rusy kvůli informacím o Clintonové

Trump junior se přiznal, že od ruské právničky čekal kompro na Hillary ClintonovouVideo: Lukáš Marek

 

Reklama

Vyšetřování zásahu Ruska do amerických prezidentských voleb pokračuje. Donald Trump mladší vypovídal před soudním výborem amerického Senátu.

Článek

Syn amerického prezidenta Donald Trump mladší se před soudním výborem amerického Senátu přiznal, že se sešel s Ruskou Nataljí Veselnickou v očekávání, že tato právnička disponuje kompromitujícími informacemi o Hillary Clintonové.

Ta byla soupeřkou jeho otce v loňských prezidentských volbách.

Trump junior ale prohlásil, že schůzka nic nepřinesla.

Informace o Clintonové sháněl prý proto, aby mohl posoudit její „způsobilost” stát se prezidentkou. Navíc také zdůraznil, že se s Rusy na ovlivnění voleb nikdy tajně nedohadoval. Uvedl to deník The New York Times.

Společně s prezidentovým synem se schůzky s ruskou právničkou, která má podle médií kontakty na ruské vedení, sešel i Trumpův zeť Jared Kushner a tehdejší šéf Trumpovy kampaně Paul Manafort.

Oba vypovídali koncem července před výbory pro tajné služby obou komor Kongresu.

Vliv Ruska na loňské americké prezidentské volby vyšetřují celkem čtyři kongresové výbory a také zvláštní vyšetřovatel Robert Mueller.

Spojené státy za vměšování Rusko potrestaly rozsáhlými ekonomickými sankcemi. To ruský premiér Dmitrij Medveděv v srpnu označil za vyhlášení obchodní války.

Ruský prezident Vladimir Putin na osobním setkání s Donaldem Trumpem jakékoliv nařčení z ruského vměšování do loňských voleb odmítl.

Reklama

Doporučované