Hlavní obsah

Trvalo to tři minuty, na nůž nedošlo, říká očitý svědek potyčky v Boršicích

Vše bylo velmi rychlé, říká muž, který Feriho na Moravu pozval.Video: Petr Švihel, Seznam Zprávy

 

Reklama

Na košt do Boršic jel poslanec Dominik Feri na pozvání kamaráda Vojtěcha Dobeše. Ten Seznamu popsal, co se odehrálo.

Článek

Potyčka, při níž dva muži na vinařské akci v Boršicích na Uherskohradišťsku napadli poslance TOP 09 Dominika Feriho, se odehrála nečekaně, rychle a poslancovu tržnou ránu nezpůsobil nůž.

Takto popsal Seznamu velikonoční incident jeden z přímých svědků. Poslanec Feri po něm skončil v nemocnici, kde mu museli tržnou ránu ošetřit.

„Ta tržná rána je podle všeho od parapetu. Stáli jsme u okna, a když mu začali dávat rány, odhodilo ho to na zeď a mám za to, že tam byl parapet. Má, myslím, šest nebo sedm stehů na zádech,“ popsal incident Vojtěch Dobeš, poslancův přítel, který Dominika Feriho na akci už poněkolikáté pozval.

Sám se podle svých slov potyčky neúčastnil, přestože stál asi metr až metr a půl čelem k Dominiku Ferimu.

Jeho popis potyčky se nijak nerozchází s líčením napadeného poslance. Kolem páté hodiny odpoledne si zašli zakouřit před boršický kulturní dům. K Dominiku Ferimu přistoupil mladší ze dvou mužů a zeptal se ho, jestli je to on.

„Kolik padlo ran, nevím, nepočítal jsem to, ale ten mladší začal a ten starší ho následoval,“ říká Vojtěch Dobeš. Nemůže však říci, že byl útok rasově motivovaný (otec poslance Feriho pochází z Etiopie).

Staršího z agresorů už znal Vojtěch Dobeš z minulosti a řekl také, že konflikt s poslancem měl už před třemi lety, kdy Feriho napadl slovně.

„Už když jsme toho pána potkali, tušili jsme, že se něco může stát. Doufali jsme, že ne, ale bohužel,“ dodává Vojtěch Dobeš.

Celá potyčka podle něho skončila po dvou třech minutách, když se podařilo oba muže od Dominika Feriho odtrhnout. Muži pak z místa odešli.

Reklama

Související témata:

Doporučované