Hlavní obsah

Tržby McDonald's v Česku vzrostly loni o 12 procent

Tržby McDonald's v Česku vzrostly loni o 12 procent.Video: Jan Marek, Youtube.com

 

Reklama

Tržby amerického řetězce rychlého občerstvení McDonald's loni v ČR vzrostly o 12,2 procenta. Za hamburgery, hranolky a další potraviny loni zákazníci v tuzemských 99 restauracích utratili 5,81 miliardy korun. ČTK to sdělili zástupci řetězce, hospodářský výsledek neuvedli.

Článek

Loni řetězec otevřel tři nové franšízové pobočky a zavedl novinky, jako možnost rozvozu pomocí služby Uber Eats. Společnost loni investovala přes 140 milionů korun, peníze šly například do nového typu kuchyní a do digitalizace provozu. Letos firma plánuje rozšiřovat donášku jídla ke stolům a dovážku jídel ve více městech.

Zákazníci řetězce v ČR v loňském roce snědli 5,5 milionu vajec, hovězího masa na hamburgery se spotřebovalo 2 750 tun. McDonald's v Česku podniká od roku 1992, kdy v pražské Vodičkově ulici otevřel první provozovnu.

Čistý zisk konkurenční polské společnosti AmRest, která v ČR provozuje řetězce rychlého občerstvení KFC a Burger King, se předloni meziročně zvýšil zhruba o pětinu na 228,3 milionu korun. Tržby vzrostly o podobný podíl na 3,1 miliardy korun.

Reklama

Doporučované