Hlavní obsah

Tuhý by se za urážky ministrů měl omluvit, říká bývalý šéf vnitra Bublan

 

Reklama

Policejní prezident Tuhý urážel veřejně ministry. Politici reagují na informace zveřejněné na Seznamu.

Článek

Bývalý ministr vnitra z éry Paroubkovy vlády František Bublan jako první z politiků veřejně reagoval na videozáznam, na němž policejní prezident Tomáš Tuhý před detektivy protimafiánského útvaru urazil ministra spravedlnosti Roberta Pelikána.

Za slova, že Pelikán je „pubescentní ministr", za něhož se šéf policie „stydí", by se podle Bublana měl Tomáš Tuhý omluvit.

„Omluvit by se za to mohl. Je pravda, že to nebylo na veřejnosti, že to bylo na nějakém shromáždění, ale ono když je tam 500 lidí, tak je to velká masa lidí a musí počítat s tím, že se to nebude někomu líbit," reagoval exministr vnitra František Bublan.

Chovanec: Máte špatný titulek

K policejnímu prezidentovi se vyjádřil už také současný ministr vnitra Milan Chovanec. Nereaguje na slova šéfa policie, ale spíš na to, že podle něj titulek nesouhlasí s obsahem článku.

,,Doufám, že jde o chybu a ne o záměrnou bulvarizaci policie. Policejní prezident pouze vyjádřil svůj názor na neveřejné akci před svými kolegy. A na to má právo," napsal Seznamu v SMS zprávě ministr Chovanec.

Ministr také dodal, že je podle něj důležitější zabývat se tím, jak se ministr spravedlnosti Robert Pelikán a jeho kolegové z hnutí ANO opakovaně obouvají do policie.

Generál Tuhý však na záznamu, který byl pořízen letos 8. března při mítinku s desítkami policistů z ÚOOZ, zaútočil také na místopředsedu vlády Andreje Babiše.

Ten je majitelem deníku Lidové noviny a Tuhý policistům v sále útvaru v pražské Zbraslavi řekl, že to, jak list referuje o policii, je „ovlivňováno někým, kdo v pozadí tady těchto novin stojí“.

Na rozdíl od Bublana však zatím Andrej Babiš na otázku Seznamu ponechal Tuhého výroky bez komentáře.

Reklama

Doporučované