Hlavní obsah

Turecký ministr na summitu NATO týral Mayovou videem ze zápasu Anglie s Chorvatskem

Britská premiérka Theresa Mayová smutně pozoruje fotbalový zápas mezi Anglií a Chorvatskem.Video: Zuzana Lachnitová

 

Reklama

Turecký ministr zahraničí Mevlut Cavusoglu na summitu NATO ukázal britské premiérce Therese Mayové video. Bylo na něm posledních pár minut z fotbalového utkání mezi Anglií a Chorvatskem, při kterém anglický tým prohrál.

Článek

Mistrovství světa ve fotbale vzbuzuje zájem a emoce i politických představitelů. Své by k tomu mohla říct britská premiérka Theresa Mayová. Na summitu NATO jistě byla připravena na mnoho případných konfrontaci.

To, že jí turecký ministr zahraničí Mevlut Cavusoglu před ostatními politiky pustí konec fotbalového utkání mezi Chorvatskem a Anglií, ovšem evidentně nečekala.

Z turecké strany šlo spíše než o dobrý skutek, o popíchnutí Mayové. Z posledních pár minut utkání už bylo naprosto evidentní, že anglický tým prohraje. Mayová se tak snažila zachovat vážnou tvář, ale bylo zjevné, že i ji porážka Anglie mrzí.

Anglický tým si na letošním mistrovství světa ve fotbale vedl neobyčejně dobře. Mnozí odborníci, a hlavně fanoušci týmu tak doufali, že by fotbalisté mohli vyhrát titul po dlouhých dvaapadesáti letech.

Reklama

Doporučované