Hlavní obsah

Turista se v Dubaji dotkl jiného muže. Hrozí mu tři roky vězení

Sedmadvacetiletému britskému turistovi hrozí v Dubaji tříleté vězení.Video: Tereza Nováková

 

Reklama

Sedmadvacetiletého britského turistu policie zadržela a obvinila z neslušného chování na veřejnosti. Úřady mu zabavily pas a ze Spojených arabských emirátů nesmí odjet už dva měsíce.

Článek

Britovi Jamiemu Harronovi v Dubaji hrozí až tři roky vězení. Policie ho zadržela poté, co se v místním klubu snažil při chůzi nerozlít svůj drink a jak tvrdí, omylem se dotkl boku jiného muže. Ve Spojených arabských emirátech drží sedmadvacetiletého elektrikáře již dva měsíce, kvůli soudnímu řízení nesmí vycestovat. Harron chtěl v Dubaji původně strávit jen dva dny.

Kromě neslušného chování je Brit obviněn také z požití alkoholu. Poplatky spojené se soudním řízením ho zatím vyšly na v přepočtu necelý milion korun.

„Tohle je další příklad toho, jak jsou turisté zranitelní a jak snadno je mohou v Dubaji zatknout a držet ve vazbě. A také jak vyčerpávající a neorganizované soudní řízení může být,” uvedla zakladatelka poradenské organizace Detained in Dubai Radha Stirlingová.

Harron před soudem stanul v neděli. Obhajoba se obávala, že muže znovu pošlou do vazby, protože nepřišel k předchozímu stání.

Už dříve soud Harrona poslal na 30 dní za mříže, když úřady posunuly termín přelíčení na dřívější datum, aniž by o tom zadrženému či jeho právníkům daly vědět, uvedl web The Independent.

Harron tak zůstává na svobodě, ale nemůže odcestovat ze země. Je v kontaktu s britským ministerstvem zahraničí, které mu zprostředkovává konzulární pomoc. Datum dalšího přelíčení nebylo dosud podle BBC stanoveno.

Reklama

Doporučované