Hlavní obsah

Turisté s kily navíc už nebudou trápit řecké osly

Řecká vláda zatrhla otylým turistům jízdu na oslech.Video: Shutterstock.com, Seznam Zprávy, Youtube.com

 

Reklama

Turisté s nadváhou už se v Řecku na oslech nepovozí. Nové vládní nařízení po tlaku veřejnosti zakázalo lidem s váhou nad 100 kilogramů na zvířatech jezdit.

Článek

Řecká vláda vydala nařízení, které obézním turistům zakazuje jezdit na oslech. Podle britského serveru metro.co.uk tak reagovala na kampaň ochránců zvířat, podle nichž zvířata pod tíhou otylých návštěvníků trpí zraněními páteře. Kampaň začala poté, co se v médiích v létě objevily snímky oslů, kteří stoupali po úzkých schodech hojně navštěvovaného ostrova Santorini a na hřbetě nesli turisty se silnou nadváhou.

Oslové tak na Santorini budou moci nést maximálně 100 kilogramů nebo pětinu své váhy.

Aktivisté na ostrově upozorňovali na to, že zvířata často musejí být turistům k dispozici dlouhé hodiny sedm dní v týdnu, aniž by měla k dispozici přístřeší a mohla si odpočinout. Oslové také kvůli obézním turistům trpěli poraněními páteře a na hřbetě měli otevřené rány od špatně usazených sedel.

Ostrov Santorini je znám svým kopcovitým terénem a oslové zde jsou tradičně využíváni pro dopravu v částech, kde se nachází množství schodů a kam nemohou auta.

Reklama

Doporučované