Hlavní obsah

Turkménský prezident je nejenom výborný zpěvák, sportovec a spisovatel. Teď si dokonce vyrobil terénní auto a pojede s ním pouštní rally

Turkménský prezident chce vyhrát automobilovou soutěž.Video: Milan Šíma, RFL/RE, Seznam Zprávy

 

Reklama

Turkménský prezident je muž mnoha talentů. Posledním výstřelkem Gurbangulyho Berdymuhamedova je výroba terénního automobilu, který si sám sestavil a plánuje s ním vyhrát automobilovou soutěž. Berdymuhamedov se již v minulosti stal úspěšným spisovatelem či basketbalistou.

Článek

Turkménský velký otec - jak si nechává říkat zdejší prezident Gurbanguly Berdymuhamedov se znovu proslavil novým kouskem. Poté, co se stal nejúspěšnějším turkménským spisovatelem, zpěvákem, basketbalistou nebo střelcem z jakékoliv zbraně, rozhodl se teď, že si sám vyrobí terénní auto, ve kterém vyhraje automobilovou soutěž. Podívejte se na video výše.

„Náš velký patron důkladně prohlédl toto nově vyrobené auto - a to až do posledního šroubku v sedadle,” říká reportér turkménské státní televize. „Hlava našeho státu k tomu používala všechny potřebné nástroje a zkontrolovala i pohonné ústrojí a kola. Vůdce pak utáhl některé matice. To dokazuje, jak svědomitý a zodpovědný je náš velký otec při plnění jakéhokoliv úkolu.”

Prezident Gurbanguly Berdymuhamedov totiž propaguje turkménský pouštní závod. 1250 km dlouhou rally vedoucí přes celý Turkmenistán, která se bude konat letos v září.

„Náš respektovaný prezident je čtyřnásobným šampionem Turkmenistánu. Díky jeho skvělým výsledkům získal i titul turkménský Mistr sportu,” ukončila komentář turkménská televize.

Reklama

Související témata:

Doporučované