Hlavní obsah

Turnov chystá modernizaci infocentra, dočasně ho přestěhuje

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Turnov v Českém ráji připravuje výrazné rozšíření svého infocentra v centru města za šest milionů korun. Práce by měly začít na konci října, kvůli tomu se bude muset infocentrum na osm měsíců přestěhovat.

Článek

Znovu otevřít by se mělo příští rok na začátku července, uvedla ředitelka městské společnosti Turnovské památky a cestovní ruch Eliška Gruberová.

Turnovské infocentrum, které se nachází na náměstí Českého ráje, patří mezi nejlépe hodnocená informační střediska v Libereckém kraji. V posledních letech ho ročně navštíví kolem 50.000 lidí, přicházejí turisté i místní. Jeho současná podoba je z let 2001 až 2002. Na modernizaci informačního centra získalo město dotaci zhruba dvou milionů korun. Opraví prostory a infocentrum rozšíří do míst, kde dříve bývala restaurace.

Přibude tam například takzvané návštěvnické centrum, kde se příchozí dozvědí, co zajímavého v Turnově a okolí je. „Bude to taková ochutnávka ze všeho, co je možné vidět v rámci celého Turnovska, ale i Českého ráje, protože tam bude třeba i upoutávka na geopark, bude tam i takový malý pískovcový útvar, kde bude vázaní uzlů, má tam být strom plodů,“ uvedla Gruberová. Strom by měl podle ní obsahovat ukázky šperkařství a kamenářství. V rozšířeném infocentru by mělo být i zázemí pro zaměstnance.

Po dobu rekonstrukce bude infocentrum ve Skálově ulici 84, naproti budově muzea. Stěhování by podle Gruberové mělo začít po 24. říjnu.

Reklama

Doporučované