Hlavní obsah

Tvrdili mi, že jsem šílenec, říká režisérka filmu Do Větru Sofie Šustková

Film Do větru jde do kin 5. dubna.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Tvrdili jí, že je šílenec a takový film v takových podmínkách - na opravdové lodi a ne na zeleném pozadí - nemůže natočit. Režisérka Sofie Šustková to ale dokázala a první česká boat movie má za sebou světovou premiéru na pražském Febiofestu. Do kin vstupuje 5. dubna.

Článek

Film se natáčel jako nezávislý projekt mladých tvůrců na palubě lodi v Řecku. Pro svůj snímek si režisérka Sofie Šustková vybrala generační téma ve smyslu hledání cesty, kam dál plout životem, a odpovědí na otázku, jakou podobu a limity má osobní svoboda.

Téma svobody režisérka zarámovala do neobvyklého milostného příběhu. Ten se točí kolem vztahového trojúhelníku dvou sourozenců a jednoho kamaráda. Do hlavních rolí filmu Šustková obsadila Vladimíra Polívku, Matyáše Řezníčka a Jenovéfu Bokovou. „Moje vybírání herců bylo velmi intuitivní, ale samozřejmě založené na kvalitách jednotlivých osobností. A byly vlastně úplně moje první volba. Beru jako neskutečné štěstí, že všichni přijali moji nabídku,” říká Sofie Šustková.

Pro představitelku Natálie Jenovéfu Bokovou to bylo nejextrémnější natáčení, které zatím zažila.

„Měsíc na lodi mezi cizími lidmi v takových podmínkách - spíte hrozně málo hodin, ještě se vám hodně mění směny, že jednou vstáváte v šest ráno, jednou jdete spát v osm,” popisuje natáčení Jenovéfa Boková.

Kolik členů měl štáb a jestli se musel vejít jen na jednu loď, se dozvíte v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 19:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam, najdete ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované