Hlavní obsah

Tvůrci Dcery v Los Angeles: Oscara nevyhráli, přesto si to hodně užili

Foto: Mária Môťovská

Tým loutkového filmu z pražské FAMU na předávání filmových cen americké akademie v LA.

Reklama

Přestože se loutkovému dramatu nepodařilo zvítězit v kategorii krátký film, cestu do Los Angeles a všechny události spojené s předáváním Oscarů si tvůrci užili. Producentka filmu Mária Môťovská fotila přímo pro Seznam: Přípravy, oslavy i červený koberec.

Článek

„Večírky byly pro všechny nominované, měli jsme možnost účastnit se různých párty pro krátké oscarové filmy,“ komentuje jednu z fotografií producentka Mária. Na ní stojí režisérka Darja Kaščejevová u dortu, na kterém jsou obrázky nominovaných filmů, tedy včetně české Dcery. „Je to večírek producenta Rona Diamonda, který k sobě domů pozval 220 lidí,“ dodává producentka.

Foto: Mária Môťovská

Režisérka Dcery na párty u Rona Diamonda.

Tým, který se vydal do Los Angeles, čítal režisérku, dvě producentky a střihače. Oscaři rozhodně neznamenají jen jeden ceremoniál, celý filmový průmysl jimi žije několik dní před i po události. Tvůrci Dcery se tak třeba podívali na čokoládovou párty, kde každý z nich dostal svého Oscara z čokolády. „Bylo to hrozně milé, úplně rodinná atmosféra,“ komentuje večírek Môťovská.

Foto: Mária Môťovská

„Každý z nás dostal čokoládového Oscara.“

Návštěvu filmové mekky využili čeští (respektive slovenští a ruští) filmaři k tomu, aby si to také užili. Prošli se po Hollywood Boulevardu a fotili se u haly, kde se za pár hodin měli vyhlašovat vítězové.

Foto: Mária Môťovská

Tým Dcery si návštěvu LA užil.

Před ceremoniálem se tvůrci „hodili do gala“ a vyrazili na filmový večírek roku.

Foto: Mária Môťovská

Producentky loutkového krátkého filmu Dcera, který byl nominován na Oscara, na červeném koberci.

Loutkové drama vypráví o komplikovaném vztahu otce a dcery. Přestože se navzájem nechápou, postupem času k sobě naleznou cestu. Emocionální příběh dostal diváky po celém světě. Režisérka Darja Kačšejevová získala studentského Oscara i cenu na festivalu nezávislých filmů Sundance. Přestože nedosáhla na ocenění nejvyšší, už nominace je pro studentku pražské FAMU nevídaný úspěch.

Foto: Mária Môťovská

Celý tým na předávání zlatých sošek v Los Angeles.

Reklama

Doporučované