Hlavní obsah

Tvůrci seriálu Hra o trůny vytvoří nové díly Star Wars

Autoři fantasy seriálu Hra o trůny vytvoří novou sérii dílů Star Wars. Video: AP

 

Reklama

David Benioff a D. B. Weiss vytvoří scénář a budou snímky i produkovat. Jejich práce pravděpodobně začne po dokončení poslední série seriálu Hra o trůny. To je plánované na rok 2019.

Článek

Zcela novou sérii Star Wars vytvoří tvůrci úspěšného fantasy seriálu televizní stanice HBO Hra o trůny. David Benioff a Daniel Brett Weiss budou autoři scénáře a snímky budou i produkovat. O rozhodnutí produkčních společností Lucasfilm a Disney informovala ve středu agentura AFP.

„David a Dan patří v současnosti k nejlepším vypravěčům příběhů,“ uvedla ředitelka společnosti Lucasfilm Kathleen Kennedyová. Benioff a Weiss by měli na nových filmech začít pracovat příští rok. Hned poté, co dokončí poslední sérii seriálu Hra o trůny.

Kolik nových filmů by měli filmaři vytvořit nebo jaký bude jejich děj, zatím není jasné. Podrobnosti o projektu společnost Lucasfilm nesdělila. Příběh by měl být nezávislý na předcházejících snímcích, které se točí kolem postavy Luka Skywalkera. Neměl by mít také nic společného ani s nedávno oznámenou trilogií pod režijní taktovkou Riana Johnsona, který natočil zatím poslední epizodu Star Wars: Poslední z Jediů.

„V létě 1977 jsme cestovali do daleké, předaleké galaxie a od té doby jsme o ní snili,“ uvedli tvůrci seriálu Hra o trůny Benioff a Weiss ve společném prohlášení. Šancí podílet se na dalších filmech ze světa Hvězdných válek se oba cítí poctěni, velká zodpovědnost je prý trochu děsí.

Společnost Walt Disney & Co koupila v roce 2012 produkční firmu Lucasfilm. Získala tak práva na natočení dalších dílů Hvězdných válek. V roce 2015 se do kin dostal snímek Star Wars: Síla se probouzí a loni v prosinci Star Wars: Poslední z Jediů. Letos se fanoušci Hvězdných válek dočkají nového příběhu o pašerákovi Hanu Solovi, už druhého ze spin-offů, tedy příběhů odvozených od hlavní linie. Prvním byl snímek Rogue One: A Star Wars Story z roku 2016. Třetí díl aktuální sequelové trilogie, Star Wars: Epizoda IX, by se měl do kin dostat příští rok.

Reklama

Doporučované