Hlavní obsah

Přehledně: Co je to služba Twisto a jak s ní ušetřit

Foto: Twisto

Služba Twisto nabízí víc služeb než kreditní karta.

Reklama

aktualizováno •

Aplikace Twisto umožňuje odložit platby i o více než měsíc, usnadňuje placení faktur nebo nabízí výhodný kurz měn v zahraničí. Pozor ale na splácení, které se může prodražit.

Článek

Co v článku najdete?

  • Co služba Twisto je a jak se do ní zaregistrovat
  • Jaké poplatky na vás čekají
  • Tarify, které Twisto nabízí
  • Služby, které aplikace nabízí
  • Výhody a nevýhody Twista

Co to je

Twisto je služba, která umožňuje placení a funguje na podobném principu jako kreditní karta. Nabízí ale mnohem více služeb než běžná kreditní karta. Jak to funguje?

Online registrace v aplikaci je zdarma. Pro využití některých služeb už je ale nutný poplatek. Po registraci získáte Twisto účet, na kterém se objeví váš měsíční limit.

Twisto pak porovnává vaše příjmy a výdaje a na jejich základě limit upravuje. Služba vám limit navýší také v případě, že poctivě a včas splácíte peníze, které jste jejím prostřednictvím utratili. O limitu vás navíc služba neustále informuje, nemusíte se tedy bát, že byste ho nečekaně překročili.

Na začátku to bude 15 tisíc korun. S Twisto kartou následně platíte podobně jako s kreditní kartou. Utracenou částku pak můžete splatit až do 15. dne následujícího měsíce, a to bez dalších poplatků.

Twisto tedy umožňuje fakticky platit za zboží nebo služby až 45 dní od doby, kdy si je pořizujete.

Pokud se vám ani v té době nehodí splatit celou částku, umožňuje služba odložit platbu o další měsíc. Musíte ale uhradit 10 procent z částky. V takovém případě sice můžete peníze splatit později, Twisto si ale stejně účtuje poplatky z těchto nesplacených peněz.

Pořád se tím pádem jedná o typ půjčky, který funguje na stejném principu jako kreditní karta – kdo půjčené peníze nesplatí, čekají ho poplatky. V tom je také rozdíl mezi službou Twisto a Revolut. U Twista používáte prostředky této služby, na druhou jmenovanou je nutné si posílat vlastní peníze.

O výhodách a nevýhodách služby Revolut jsme psali zde:

Poplatky z prodlení

Na kolik vás vyjde, pokud vyúčtování nesplatíte nebo neodložíte včas?

Dny od splatnostiÚčelně vynaložené náklady
5 dnů150 Kč
10 dnů250 Kč
15 dnů350 Kč
20 dnů450 Kč
25 dnů550 Kč
30 a více dnů650 Kč + 10 % z celkového vyúčtování nebo ceny objednávky, což představuje náklady na vymáhání dlužné částky pomocí externích agentur

Varianty

Twisto nabízí tři tarify. Online, Standard a Premium. První jmenovaný je zdarma, druhé dva jsou placené.

Tarify Twisto

  • Tarif Online nabízí zdarma aplikaci s přehled výdajů, odložení splatnosti o jeden měsíc nebo virtuální platební kartu. Tento tarif je zdarma.
  • Varianta Standard kromě toho nabízí službu Twisto Split, díky které můžete svůj účet Twisto sdílet se svými přáteli a rozdělovat si tak společné platby. Dále získáte fyzickou kartu k doobjednání nebo placení pomocí Google a Apple Pay. První tři měsíce je verze Standard zdarma, pak stojí 39 korun měsíčně.
  • Posledním tarifem je Premium. Kromě všech jmenovaných výhod nabízí Premium také cestovní pojištění (až do 3 milionů korun), které platí po celém světě a je až pro 6 členů rodiny na jeden měsíc od opuštění Česka. Twisto také garantuje nejlepší zahraniční kurz až do výše 16 500 korun měsíčně. Stejně jako Standard je varianta Premium na první tři měsíce zdarma, poté stojí 99 korun.

K oběma placeným variantám vám Twisto pošle také platební náramek, kterým můžete platit. Aplikaci si můžete nahrát také do chytrých hodinek.

Služby

Jak už jsme zmiňovali na začátku článku, Twisto nabízí oproti běžné kreditní kartě několik nadstandardních služeb.

Twisto snap

Složenky, faktury, pokuty. Častokrát je nutné zdlouhavě opisovat číslo účtu, variabilní symboly, konstantní symboly a podobně. Tuto práci vám Twisto usnadní.

Dokument stačí vyfotit, nahrát ho do aplikace a Twisto se postará o jejich zaplacení. Pokud vám přijdou tyto doklady elektronicky, stačí je jen přeposlat na plati@twisto.cz a služba se znovu o všechno postará.

Twisto Pay

Tuto službu můžete využívat i bez registrace a využívá ji stále více e-shopů. Stačí si vybrat zboží, zaplatit ho přes Twisto Pay a získáte tím 14 dní na vyzkoušení nakoupeného zboží. Nevyhovuje vám? Díky Twisto Pay ho můžete do 14 dnů poslat zdarma zpět. Pro registrované uživatele je lhůta dokonce 45 dní.

Seznam e-shopů, které Twisto Pay podporují, najedete zde.

Cashback

Twisto nabízí u vybraných partnerů také slevy při nákupech a platbou Twisto kartou. Jejich seznam najdete zde.

Výhody a nevýhody Twista

Výhody

  • Při placení nepoužíváte své zdroje, ale peníze Twista
  • Výhodné splacení
  • Přehledná aplikace
  • Výhodný kurz – zahraniční platby jsou o 3 procenta levnější

Nevýhody

  • Není možné vybírat peníze z bankomatu
  • Tarif Online nenabízí několik důležitých výhod
  • Daný měsíční limit
  • Poplatky z prodlení

Reklama

Doporučované