Hlavní obsah

Twitter zvýšil tržby i zisk. Úbytek uživatelů už investory neděsí a akcie vystřelily vzhůru

Twitter se ve třetím čtvrtletí dostal do čistého zisku 106 milionů dolarů.Video: Shutterstock.com

 

Reklama

Sociální síť Twitter zaznamenala za třetí čtvrtletí lepší výsledky než analytici očekávali.

Článek

Americká internetová společnost Twitter se ve třetím čtvrtletí dostala do čistého zisku 106 milionů dolarů ze ztráty 21 milionů před rokem. Příjmy firmě vzrostly o 29 procent na 758 milionů dolarů.

Údaje překonaly očekávání analytiků a před zahájením obchodování na burze vzrostly akcie o 14 procent. Přibližně hodinu po zahájení obchodování připisovaly dokonce 17 procent.

Ne všechna čísla ale ukázala vzestupnou tendenci. Počet měsíčních aktivních uživatelů se v porovnání s druhým čtvrtletím snížil o devět milionů na 326 milionů, zatímco analytici očekávali 331,5 milionu. Oproti stejnému kvartálu 2017 má firma o čtyři miliony méně uživatelů. V příštím čtvrtletí čeká další pokles.

Zatímco po zveřejnění obdobného poklesu uživatelů ve druhém kvartálu akcie Twitteru propadly o 19 procent kvůli obavám, že pokles se promítne do příjmů z reklamy, nyní je situace opačná. Investoři z lepších výsledků firmy usuzují, že firma se soustředí na získávání uživatelů, kteří na reklamy více klikají. Za poklesem totiž není ani tak odchod reálných uživatelů z platformy, jako spíš mazání falešných účtů.

„Pokud se zbaví robotů, falešných účtů a nenávistných projevů, pak je to pro zdraví platformy celkově prospěšné a pro inzerenty mnohem zajímavější,“ uvedl analytik společnosti Pivotal Research Group Brian Wieser. Příjmy z reklamy se Twitteru zvýšily ve čtvrtletí o 29 procent na 650 milionů dolarů.

Reklama

Doporučované