Hlavní obsah

Twitterová dobrodružství pana Volného a Muska a boty, které se nechtějí rozvázat

Výběr událostí očima Markéty Bidrmanové.Video: Markéta Bidrmanová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Bismarck měl politiku cukru a biče, Chamberlain politiku appeasementu a Lubomír Volný z SPD praktikuje politiku “pojď ven”.

Článek

Začalo to ve Sněmovně na schůzi. Tam vyzval Lubomír Volný kolegu Jana Birkeho, aby si spory vysvětlili ručně v předsálí. Když mu Okamura následně zrušil moravskoslezskou buňku, splašila se mu kladiva úplně. Tady účtuje jako „chlap s chlapem” s moderátorkami České televize. A po včerejší reportáži o jeho byznysu s chudobou i s její ostravskou redaktorkou.

Výrobce elektromobilů Elon Musk se na Twitteru trochu utrhl ze řetězu. Jenže zatímco u Volného padají výhrůžky a virtuální rány, u prostořekého ředitele Tesly jsou to akcie. Musk se sice před soudem zavázal, že nebude na Twitteru zveřejňovat informace s možným dopadem na akciový trh. Ale zase zlobil. Teď čelí obvinění z pohrdání soudem.

Tádžická policie pase na sociálních sítích po fotkách narozeninových dortů a bujarých oslav. V Tádžikistánu jsou totiž oslavy kdekoli mimo domov zakázané. Stát chce lidi donutit, aby utráceli peníze rozumně a nezadlužovali se. Tádžická policie nařízení aktivně vymáhá. Lustruje sociální sítě a pátrá po stopách soukromých oslav v restauracích a kavárnách. Místní popstar Firuzu Khafizovou stálo video z oslavy vystavené na Instagramu v přepočtu 12 000 korun.

Nike před časem představil chytré samozavazovací tenisky Adapt BB. Hned při svém prvním updatu si ale obuv uřízla docela ostudu. Pokud je aktualizujete z Androidu, boty se jednoduše neaktualizují.

Reklama

Doporučované