Hlavní obsah

Týden.cz: Kellner má zájem o koupi fotbalové Chelsea

Petr Kellner podle serveru Týden.cz uvažuje o koupi fotbalové Chelsea.Video: Šimon Trantina, Reuters

 

Reklama

Nejbohatší Čech a miliardář Petr Kellner se možná stane majitelem slavného londýnského fotbalového klubu Chelsea. Roman Abramovič, dlouholetý majitel šampionů Evropy z roku 2012, se údajně rozhodl velkoklub prodat po aféře okolo otravy Sergeje Skripala a jeho dcery. S informací jako první přišel server Týden.cz.

Článek

Abramovičovo jméno je spojeno s nejúspěšnějším obdobím v historii londýnského klubu, které se podařilo uskutečnit z velké části díky tučné finanční injekci, kterou poskytl právě ruský podnikatel koupí Chelsea v roce 2003. Ten ji tehdy kupoval za 60 milionů liber (1,75 miliardy korun), za patnáct let však její cena narostla na čtyři miliardy liber (117 miliard korun)..

Ruskému oligarchovi s vazbami na prezidenta Vladimira Putina ve Velké Británii po Skripalově otravě, kterou zřejmě spáchali ruští agenti, klesla reputace, a dokonce v zemi nedostal potřebné vízum. V Londýně nyní pobývá na izraelský pas, povolený pobyt má však jen na 60 dní.

Kandidátem na odkoupení Chelsea by tedy mohl být Petr Kellner, který se s Abramovičem osobně dobře zná, navíc na zápasy šestinásobného mistra anglické nejvyšší soutěže rád jezdí.

„S Abramovičem váže Kellnera nejen slovanská a podnikatelská vzájemnost, ale i poměrně úzké osobní vazby. Na stadionu Stamford Bridge mají VIP lóže vedle sebe, rádi se navzájem vyhledávají,“ napsal Týden.cz. Server Lidovky.cz poté naopak uvedl, že Kellner uvažuje o koupi pouze poloviny akcií Chelsea. Podle zdroje webu nabízí jednu miliardu liber, zatímco Abramovič požaduje tři.

Reklama

Doporučované