Hlavní obsah

Týden inovací bude o udržitelnosti i umělé inteligenci

Foto: Forum Karlín

Týden inovací se uskuteční ve Foru Karlín.

Reklama

Inovačním veletrhem a mezinárodní konferencí v Praze dnes začíná pátý ročník Týdne inovací. Tématy akcí jsou například udržitelnost a budoucnost umělé inteligence.

Článek

V nadcházejících dnech je na programu i řada seminářů a workshopů. Týden inovací potrvá do 4. října, některé akce se odehrají i později.

Konference ve Foru Karlín se zaměří na to, jak je na tom Česko s digitální transformací firem i novinkami v oblasti udržitelného rozvoje. Hovořit budou například klimatoložka a matematička Emily Shuckburghová z Cambridgské univerzity, Andrea Orságová z organizace MissionC, která si klade za cíl celosvětově urychlit přechod na cirkulární ekonomiku, či expert na umělou inteligenci Tomáš Mikolov z ČVUT.

Na stejném místě se koná i Inovační veletrh. Jedním z hlavních témat budou inovativní nástroje a postupy pro minimalizaci výrobních nákladů a dopadů na životní prostředí. V přilehlých prostorách se konají i semináře o zapojení umělé inteligence do byznysu či způsobu financování inovací v oblasti automatizace, digitalizace a udržitelnosti.

V dalších dnech se lidé mohou pustit třeba do workshopu základů programování. Bude i zahradní party na téma inovací v energetice, seminář o využití výzkumu ve firmě a řada dalších pražských i mimopražských akcí.

Týden inovací pořádá European Leadership and Academic Institute (ELAI). Obvykle se koná na jaře. Letos ho organizátoři posunuli kvůli koronaviru.

Reklama

Doporučované