Hlavní obsah

Týden kauzy Andreje Babiše mladšího v číslech, Brno jako světová inspirace a dopad brexitu na čokoládu

Den očima Lucie Hrdličkové.Video: Lucie Hrdličková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Nejzajímavější zprávy pondělí 19.11., které sestavila moderátorka Lucie Hrdličková.

Článek

Od zveřejnění Zvláštního vyšetřování Sabiny Slonkové a Jiřího Kubíka, které přineslo rozhovor se synem premiéra Andreje Babiše, uběhl přesně jeden týden. To vybízí ohlédnout se za ním v pár číslech.

Zatím nám kauza dala jednu vládní krizi a jeden televizní rozhovor, který premiér poskytl televizi Nova a kromě toho, že se synem při návštěvě ve Švýcarsku místo rozpravy o Čapím hnízdě hráli šachy, jsme se nic nového nedozvěděli.

Babiš také na svůj facebookový profil nahrál tři fotografie svého syna z „prázdnin na Krymu“. Mezi účastníky zájezdu se řadí jedna ukrajinská přítelkyně a dvě činčily. V souvislosti s kauzou demonstrovalo dvacet pět tisíc lidí, kteří se sešli 17. listopadu na Staroměstském náměstí a dožadovali se premiérova odstoupení. Demisí zatím máme nula.

Brno inspiruje svět – srbské město Kikinda je proslulé tím, že v něm hnízdí jedna z největších populací kalouse ušatého na světě. Proto před nedávnem na oslavu tohoto jedinečného tvora odhalili ve městě jeho sochu. A jak to souvisí s Brnem? Spíš než sovu socha připomíná obří penis. A asi protože z ní na rozdíl od brněnského orloje nepadají koule ani nic jiného, obyvatelé Kikindy se bouří.

Chaos, rozpad vlády, právní zmatky pro firmy i občany, vztahy na bodu mrazu, nedostatek masa, ovoce i zeleniny, ráj pašeráků na hranici se severním Irskem – to všechno jsou hrozby tvrdého brexitu, které ale ve stínu posledního zjištění zcela zapadají – během pár týdnů by totiž mohla na ostrovech zcela dojít čokoládová tyčinka Mars. Škoda, že se tahle zpráva neobjevila před referendem – dost možná by to celé dopadlo jinak.

Reklama

Doporučované