Hlavní obsah

Týden ve fotkách: Jak se žije s domškolákem

Foto: Dareen

Týden v životě svobodné umělkyně Dareen z Brna

Reklama

Přinášíme vám další díl z projektu Week of Life, jehož smyslem je dlouhodobé budování světové kroniky lidstva. Lidé v něm mapují den po dni, co zažívají v reálném životě. Přemýšleli jste někdy o tom, jak moc jsme závislí na systému, ve kterém žijeme a zda bychom bez něho přežili?

Článek

Tento týden je pro Dareen docela přelomový v tom, že u nich naplno začalo domácí vzdělávání – „domškoláctví“, kterému se oficiálně říká „individuální vzdělávání“. Vzdělává tak sama svého staršího syna Edu, se kterým si to vyzkoušela už v loňském roce, v režimu předškoláka. Jinak žije svůj normální život a nic moc výjimečného se neděje. Zabývá se hlavně svou současnou nejvýraznější profesí, kterou je šití barefootových bot.

Svobodná umělkyně Dareen z Brna (Brno-venkov) je členkou projektu Week of Life už sedm let a má v něm zaznamenáno celkem 19 týdnů. Patří mezi velmi kreativní autory se spoustou nápadů, jinak to ani být nemůže, protože je to vlastně její povolání. V minulosti byla členkou „Divadla hudby a poezie Agadir“, kde hrála na flétnu, také vyráběla módní doplňky a šperky a v současné době šije na zakázku a na míru barefootové boty. Také je příležitostnou laktační poradkyní o. z. MAMILA. Je výbornou fotografkou s výjimečným viděním a citem pro správný okamžik. V projektu má mimo jiné zaznamenáno narození obou svých synů, prvního standardně v porodnici a druhý porod po důkladné přípravě proběhl u ní doma zcela přirozeným způsobem. Dareen vůbec vyhledává alternativní cesty, jak být co nejvíce samostatná a soběstačná bez výrazné podpory systému, tento systém příliš nezatěžovat a chovat se ekologicky.

Pondělí 9. září

Foto: Dareen

Začíná náš druhý oficiální týden domácího vzdělávání, rozbíhají se kroužky, zkoušíme, jak nám bude ladit vzájemné hlídání dětí...

Úterý 10. září

Foto: Dareen

Úterý - jeden den v devíti snímcích

Středa 11. září

Foto: Dareen

Středa - jeden den v devíti snímcích

Čtvrtek 12. září

Foto: Dareen

Čtvrtek - jeden den v devíti snímcích

Pátek 13. září

Foto: Dareen

Pátek - jeden den v devíti snímcích

Sobota 14. září

Foto: Dareen

Sobota - jeden den v devíti snímcích

Neděle 15. září

Foto: Dareen

Neděle - jeden den v devíti snímcích

Reklama

Doporučované