Hlavní obsah

Tygři na zahradě, raketomety a auta v garáži. Jen zlomek kořisti, kterou sebral arménský exgenerál

Pojďte se podívat, co všechno našla zásahová jednotka v sídle bývalého arménského generála.Video: Milan Šíma, RFL/RE, Seznam Zprávy

 

Reklama

Arménská národní bezpečnostní služba zasahovala v sídle bývalého arménského generála Manvela Grigoryana. U Grigoryana, který byl zatčen za zpronevěru a ilegální držení zbraní, se našel obrovský arzenál zbraní i sbírka aut. Obviněný však stále tvrdí, že je nevinný.

Článek

Video, na které se můžete podívat, bylo natočeno Arménskou národní bezpečnostní službou v honosném sídle bývalého arménského generála Manvela Grigoryana, který byl zatčen a obviněn ze zpronevěry a ilegálního držení zbraní. Na natočených záběrech je vidět, že tu byl skladován obrovský arzenál zbraní a také velká sbírka starých aut.

Policie zveřejnila, že zde byly mimo zbraní, aut a vojenského arzenálu také nalezeny balíky s proviantem původně určeným pro arménské vojáky, kteří v roce 2016 bojovali s ázerbájdžánskými jednotkami v Náhorním Karabachu.

Manvel Grigoryan je prominentní válečný veterán z konfliktu v Náhorním Karabachu mezi Arménií a Ázerbájdžánem, ke kterému došlo začátkem 90. let. Byl také náměstkem ministra obrany a stále je poslancem parlamentu za Republikánskou stranu. Jeho strana ztratila nedávno svůj podíl na vládní moci, a to po několika týdnech trvajících masových demonstracích. Vůdce těchto protestů - Nikol Pašinjan se stal novým arménským premiérem.

Přestože video z razie je více než přesvědčivé, Grigoryan nadále tvrdí, že je nevinný. Ale mnoho jeho stranických kolegů se od něj už distancovalo. A právě tyto záběry by se mohly stát silnou zbraní nového premiéra Pašinjana ve vládní kampani proti korupci v Arménii.

Reklama

Související témata:

Doporučované