Hlavní obsah

„Tyjátr hradního principála Zemana dokazuje, že tady nefunguje ani opozice," říká Kalvoda

Rozhovor s Janem Kalvodou.

 

Reklama

Právník a bývalý předseda ODA v rozhovoru pro Seznam prozradil novou strategii Kroměřížské výzvy, které je mluvčím.

Článek

„Politická scéna není schopna eliminovat politický význam velmi problematicky jednajícího prezidenta, jež se chová někdy téměř vlastizrádně,“ říká v rozhovoru Jan Kalvoda.

Fungování prezidentské kanceláře v rozhovoru přímo nazval „tyjátrem hradní party principála Zemana“. Prezidentovi vyčítá, že táhne zemi od liberální demokracie směrem k autoritářským režimům.

Občanská iniciativa Kroměřížská výzva, která vznikla loni na jaře, má k dnešnímu dni přes 11.600 signatářů.  Mezi ty známé patří třeba Daniel Kroupa, Michael Žantovský, Petr Pithart, Jan Ruml, Hana Marvanová či Michael Kocáb.

Část signatářů před časem přišla s návrhem založit platformu, která by ráda zasáhla do voleb. Vznikl samostatný spolek, sám Kalvoda ale kandidovat nechce. 

V rozhovoru promluvil mimo jiné i o tom, proč považuje 90. léta v české politice za období promarněných šancí, zda v roce 1996 odcházel z vlády opravdu jen kvůli tomu, že neprávem užíval titul JUDr. a jak využívá ve své právní praxi vazby, které si v politice vybudoval.

Reklama

Související témata:

Doporučované