Hlavní obsah

Tým Manchesteru City jde po anglickém titulu a hostem dnešního přenosu bude Radek Černý

Radek Černý čelil na britských ostrovech mnoha slavným ostrostřelcům, například Carlosi Tévezovi.Video: Profimedia.cz

 

Reklama

Guardiolův tým v dresech Manchesteru City pořádá hon na liverpoolské svěřence Jürgena Kloppa. Tým z Manchesteru ztrácí bod a ví, že cesta k titulu je ještě dlouhá. Jeden z klíčů možného úspěchu bude na trávníku ležet i dnes, kdy Manchester City hostí tým v barvách West Hamu United. Střetnutí vysílá od 20:30 Televize Seznam a hostem přenosu bude Radek Černý, který zná ostrovní fotbal jako málokdo u nás.

Článek

Brankář Radek Černý působil 3,5 roku v Tottenhamu, posléze chyta, předevšíml ve druhé nejvyšší soutěži, za Queens Park Rangers dalších 5 let.

Do Anglie, konkrétně do Tottenhamu, se přesouval v lednu 2005, a to ze své „rodné“ Slavie. Vše bylo o to jednodušší, že oba kluby měly tehdy stejného vlastníka, britskou investiční skupinu ENIC. Původním záměrem bylo hostování, které se posléze změnilo v přestup.

Radek Černý většinou kryl záda Paulu Robinsonovi, sám za Tottenhan nastoupil v 16 utkáních Premier League.

V Queens Park Rangers, kam přišel už ve svých 34 letech, se pak v základní jedenáctce objevoval mnohem častěji, absolvoval celkem 73 duelů v Championship a dalších 5 v Premier League. Navíc přidal celkem 17 utkání v anglických pohárových soutěžích.

A po návratu do Česka chytal ještě za Slavii, aktivní kariéru ukončil v květnu 2014, tedy před 5 lety.

Sledujte přenos utkání Manchester City – West Ham

Kdy: středa 27. února od 20:30

Kde: na Televizi Seznam

S kým: studio moderuje Jindřich Šídlo, jako hosta přivítá Radka Černého, přenos komentuje Jiří Hošek a přítomni budou i experti Jaromír Bosák a Luděk Mádl

Nyní Radek Černý působí ve Slavii v realizačním týmu Jindřicha Trpišovského. Spolu se Štěpánem Kolářem se věnuje gólmanům ligového áčka, navíc má ve své působnosti roli brankářského šéftrenéra Slavie i pro všechny ostatní týmy působící v rámci klubu.

Vedle toho se na podzim objevil i coby brankářský pomocník Jaroslava Šilhavého na dvou srazech české fotbalové reprezentace. Mimochodem, sám v její brance absolvoval v minulosti 3 mezistátní utkání.

Fotbalové přenosy Televize Seznam

Středa 27. 2. – 20:30: Manchester City – West Ham

Sobota 2. 3. – 18:15: Mönchengladbach – Bayern Mnichov

Sobota 9. 3. – 15:15: Dortmund – Stuttgart

Sobota 16. 3. – 16:00: Real Madrid – Celta Vigo

Dnes tedy bude Radek Černý na Televizi Seznam hostem přenosu z 28. kola anglické Premier League, ve kterém Manchester City hostí tým West Ham United. Přenos začíná ve 20:30.

Unikl vám 2. díl fotbalové show Jiná liga? Díl o ženském fotbale si můžete pustit zde. A zároveň se můžete těšit na díl třetí, o rozhodčích. Premiérově jej Televize Seznam uvede v sobotu 2. března od 20:45.Video: Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované