Hlavní obsah

Tyto volby rozhodne imaginární 13. imigrant, tvrdí ekonom Tomáš Sedláček

Klaus se Zemanem nepřinesli žádnou inspirativní myšlenku, říká ekonom Tomáš Sedláček.Video: Adam Junek

 

Reklama

Česko podle Sedláčka ekonomicky vzkvétá navzdory politikům. „Je to takový italský efekt, čím méně toho dělá vláda, tím lépe je na tom stát,“ uvedl v rozhovoru pro Seznam.

Článek

Jsme jako Řecko, nevěříme Evropě a nevěříme i vlastním politikům. Přitom ekonomicky jsme na špici unijních států, říká ve Výzvě Seznamu ekonom Tomáš Sedláček.

Podle něj jsme nyní na rozcestí a parlamentní volby rozhodnou, zda skončíme na okraji jako země „reptajících Klausů a Zemanů“.

„Ti dva nepřinesli žádnou inspirativní myšlenku. Když jste politik, tak chcete přece přinášet ideje, kterých se někdo chytne, na kterých pak s vámi chce pracovat a prosazovat je. To u nich naprosto chybí,“ konstatuje v rozhovoru populární ekonom.

Voliči by měli být v demokracii podle něj jako rozhodčí ve fotbale. „Bohužel sudí teď fauly nepíská, spíš jim tleská,“ dodává Sedláček.

Proč je podle něj třeba přijmout euro? Čím mu vedení této země připomíná afektované hráče fotbalu? Jak dopadneme bez silnější integrace? Podívejte se v rozhovoru ve videu nahoře.

Reklama

Doporučované