Hlavní obsah

U Červené Vody jsou nové singletracky, v Dolní Moravě cyklistické traily

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Na Orlickoústecku vznikly dvě nové atrakce pro cyklisty. U Červenovodského sedla je dokončeno 22 kilometrů singletracků, v Dolní Moravě je k dispozici 12 kilometrů trailů.

Článek

Jednosměrné stezky v blízkosti Červené Vody otevře Sdružení obcí Orlicko 19. června. Přípravy trvaly pět let, dva roky pak terénní úpravy. Náklady jsou 21 milionů korun, 15 milionů korun jde z evropských dotací.

Stezky jsou vhodné jsou pro všechny, sportovně zdatné i začátečníky. Singletreck Suchák má tři okruhy, červený K Boudě je nejdelší a technicky nejnáročnější. Modrý Pod Bradlem je nejkratší. Nejméně náročný je zelený s názvem Okolo Hvězdy.

„Základním nástupním místem je Červenovodské sedlo, které disponuje desítkami parkovacích míst, sociálním zázemím a bufetem,“ uvedl manažer Sdružení obcí Orlicko Antonín Fiala.

V areálu v Dolní Moravě otevřeli nové traily, upravené stezky pro kola. Dohromady mají 12 kilometrů. Pro začínající jezdce a rodiny s dětmi je určený Selský flow trail. „Jde o nenáročnou a bezpečnou trasu s mírnými boulemi a klopenkami. Trať dlouhá sedm kilometrů vede od Stezky v oblacích dolů do dolnomoravského údolí,“ uvedla Jitka Kadlčíková z Horského resortu Dolní Morava.

Lesní trail od délce 3,1 kilometru má strmější sklon. Jsou na něm klopenky, přejezdy, dropy nebo skoky s lavicí. „Lesní trail má bezpečný povrch, nicméně není to nic pro amatéra či občasného milovníka jízdy v přírodě,“ řekla Kadlčíková.

Mamutí trail je pro zkušené bikery a profesionály. Nabízí ostré sjezdy a kombinuje terénní vlny, klopenky, dřevěné lávky i technické skoky. Měří 2,8 kilometru.

Reklama

Doporučované