Hlavní obsah

U Chrudimky mají nové griloviště, má odolat vandalům

Foto: facebook.com/MOPardubiceV

Griloviště v pátém pardubickém obvodu.

Reklama

V lokalitě Vinice v Pardubicích je dokončené nové samoobslužné griloviště, do konce prázdnin k němu přibude nenáročný pumptrack pro cyklisty.

Článek

Veřejné místo pro grilování postavil pardubický pátý městský obvod nedaleko bývalé vojenské plovárny u Chrudimky, vyšlo zhruba na 400 tisíc korun.

„Griloviště je sice dražší, ale je v provedení antivandal, nedá se z něj nic ukrást, nedá se zničit,“ řekl starosta městského obvodu I Jiří Rejda (ANO). Negriluje se na roštu, ale na plechu. „Jídlo se dělá v takovém kotlíku, který má velký lem,“ dodal.

Griloviště je zatím bez rezervačního systému. Lidé tam mohou přijít kdykoliv bez objednání, například v parku Na Špici v Pardubicích rezervace na pronájem zastřešeného griloviště správce vyžaduje.

„Chceme si během července a srpna zjistit, jak tam lidé chodí, nechodí, pak uvidíme, jestli budeme měnit systém,“ řekl Rejda. Na veřejný pořádek tam bude podle Rejdy dohlížet městská policie.

Grilovací prostor na Vinici nemusí být v Pardubicích jediný. Obvod vyzval obyvatele Dukly a Višňovky, aby navrhli i jiná místa, kde by veřejná griloviště mohla být, asi z dvacítky návrhů jsou tři uskutečnitelné. „O prázdninách oslovíme sdružení vlastníků jednotek, která jsou v okolí, jestli s tím souhlasí. Vznik dalších lokalit bychom pak nechali na příští rok na jaro,“ řekl Rejda.

Pumptracková dráha bude hned vedle místa pro grilování, bude stát do 400 000 korun. Uzavřený hliněný okruh se skládá z klopených zatáček a terénních boulí. Obě novinky obvod slavnostně představí veřejnosti 26. srpna. „Pumptracková dráha je pro začátečníky, mohou na ní jezdit dospělí i děti na kolech, ale je i na výuku pro děti na odrážedlech,“ řekl Rejda.

Reklama

Doporučované