Hlavní obsah

Průmyslový areál u Ingolstadtu zachvátil požár, devět zraněných

Požár rafinérie u německého Ingolstadtu.Video: Lukáš Marek, AP

 

Reklama

aktualizováno •

Rozsáhlý požár vypukl ráno v průmyslovém areálu nedaleko bavorského města Ingolstadt. Policie pozemek o rozloze 130 hektarů uzavřela a nařídila evakuaci téměř 2000 lidí žijících v okolí, informovala agentura DPA.

Článek

Rozsáhlý požár vypukl ráno v průmyslovém areálu nedaleko bavorského města Ingolstadt. Policie pozemek o rozloze 130 hektarů uzavřela, dočasně se muselo evakuovat přes 2000 lidí žijících v okolí, informovala agentura DPA. Zranění utrpělo devět lidí. Příčina požáru, kterému předcházel výbuch, zatím není jasná.

V průmyslovém areálu u města Vohburg an der Donau východně od Ingolstadtu se kromě rafinérie firmy Bayernoil nachází také paroplynová elektrárna, podle Bavorského rozhlasu (BR) hoří právě v ní. S požárem, který vypukl kolem 5:30 SELČ, bojují stovky hasičů.

„Boj s požárem běží na plné obrátky,” uvedl dopoledne policejní mluvčí Hans-Peter Kammerer. Podle BR se nicméně již oheň podařilo dostat pod kontrolu.

Zranění utrpělo při neštěstí celkem devět lidí. Jeden člověk utrpěl těžká, tři lidé středně těžká a pět osob lehká zranění. Podle mluvčího firmy Bayernoil většinu lidí poranily odletující kusy předmětů, popáleniny neutrpěl nikdo. Všichni postižení jsou zaměstnanci podniku.

Policie průmyslový areál i jeho okolí uzavřela, neprůjezdná je také část silnice B16, která vede poblíž. Velkou uzávěrou chtějí policisté podle mluvčího zabránit mimo jiné tomu, aby na místo přijížděli zvědavci.

Své domovy muselo načas opustit 2200 lidí z města Vohburg an der Donau. Podle policie šlo o preventivní opatření v souvislosti se silným dýmem, který z místa požáru vychází.

Reklama

Doporučované