Hlavní obsah

U Karlových Varů začala stavba dalšího úseku páteřní cyklostezky

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

U Karlových Varů začala stavba další části páteřní cyklostezky podél Ohře směrem na Ústecký kraj. Jde o pětikilometrový úsek mezi Všeborovicemi a Šemnicemi.

Článek

„Část cyklostezky vyjde kraj na 25 milionů korun,“ řekl krajský radní pro oblast regionálního rozvoje Josef Janů.

„Probíhají tam teď přípravné práce, vyklízí se tam nyní pozemky,“ řekl Janů. „Tento úsek buduje firma, která zároveň v Karlových Varech prováděla úsek kolem závodiště,“ dodal.

Budovaná část povede od obce Všeborovice po začátek chatové oblasti v Šemnicích. Pětikilometrový úsek bude mít kombinovaný povrch a vzniknou tam i nová přemostění potoků. Charakterem bude podobná jako část z Chebu do Karlových Varů.

Podle Janů se jedná o další části cyklostezky, která by měla vést obcí Šemnice. Místní ale mají výhrady k jejímu přemostění. „V říjnu jsme začali jednání jako kraj se starostou ohledně koordinace. Vznikla tak pracovní skupina a budeme o úseku cyklostezky diskutovat s občany. Už máme nějaké návrhy,“ řekl Janů.

V Karlovarském kraji je nyní hotová páteřní krajská cyklostezka z Chebu do Karlových Varů. Na ni navazují další stezky do okolí, z Chebu například do německého Waldsassenu. Až bude páteřní cyklostezka Ohře dokončená, měla by cyklisty provést přes Dalovice, Dubinu, Kyselku, Velichov a Stráž nad Ohří až do Lužného, který už leží v sousedním Ústeckém kraji.

Reklama

Související témata:

Doporučované