Hlavní obsah

Záběry zříceného letadla. Ve vzduchu vydrželo šest minut. Nikdo nepřežil

Pád letadla se 71 lidmi pravděpodobně nikdo nepřežil.Video: AP, Reuters, Youtube.com

 

Reklama

Havárie se odehrála asi 100 kilometrů od Moskvy.

Článek

Ruské dopravní letadlo se zřítilo v oblasti Argunovo. Na palubě stoje An-148 bylo 65 cestujících a šestičlenná posádka, informovala agentura Interfax s odvoláním na záchranáře. Ruské úřady potvrdily, že nehodu nikdo nepřežil.

Letadlo bylo na cestě z moskevského letiště Domodědovo do jihoruského města Orsk, když zmizelo z radaru. Podle něj se k zemi zřítilo ve 14:27 tamního času. Ve vzduchu tedy bylo pouhých šest minut.

Na místě havárie letounu byly nalezeny trosky letadla a také několik těl obětí. S odvoláním na mluvčího ruského ministerstva pro mimořádné situace o tom informovala agentura TASS. Ruská prokuratura zahájila trestní řízení pro podezření z porušení pravidel bezpečnosti leteckého provozu.

Podle záchranářů mohlo být příčinou neštěstí špatné počasí, chyba posádky nebo technický problém; mezi spekulacemi ruských médií se neobjevují úvahy o terorismu. „Možné jsou různé příčiny havárie, mezi nimi počasí,” citovala televize Rossija24 Žannu Těrechovovou, poradkyni ministra dopravy.

Letadlo se zřejmě zřítilo pár minut po startu. Stroj patřil společnosti Saratov Airlines. Ta provozuje šest antonovů a dva stroje typu Embraer 195. Ty létaly mezi roky 2013 a 2015 i do Prahy.

Zřícený Antonov 148 byl vyroben v roce 2010 a přešel k Saratov Airlines před rokem, píše odborný server planes.cz.

U moskevského letiště se zřitilo letadlo se 71 lidmi na palubě.

Reklama

Doporučované