Hlavní obsah

U Nové Vsi narazil autobus se studenty do nákladního auta, zemřela učitelka

Foto: HZS Olomouckého kraje

Ilustrační foto

Reklama

aktualizováno •

Nehoda se stala na silnici první třídy číslo 16 kousek od kruhového objezdu, kde se sjíždí na teplickou dálnici D8.

Článek

Při nehodě nákladního auta a autobusu se školáky u Nové Vsi na Mělnicku dnes zemřela jedna žena a 11 lidí se zranilo. Mrtvou je učitelka z autobusu. Lehce zraněných je devět dětí a druhá učitelka, řidič autobusu byl zraněn vážně. Silnice I/16 je v úseku mezi kilometry 31 a 41 zavřená v obou směrech. ČTK to řekly policejní mluvčí Markéta Johnová a mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

Nehoda, při které podle prvotních informací autobus naboural zezadu do nákladního vozu, se stala na silnici kousek od kruhového objezdu, kde se sjíždí na teplickou dálnici D8. Řidič autobusu zůstal po havárii ve voze zaklíněný, s jeho vyproštěním pomáhali hasiči. Dechová zkouška u něj neukázala přítomnost alkoholu. „Příčinu a další okolnosti nehody policisté vyšetřují,“ uvedla Johnová.

Učitelka, která zemřela, seděla na předním sedadle. „Přivolaný lékař na místě konstatoval smrt, její zranění byla neslučitelná se životem,“ uvedla Effenbergerová. Řidič byl s vážnými zraněním po nezbytné péči převezen do pražské vinohradské nemocnice. Děti měly podle mluvčí záchranky převážně pohmožděniny a lehčí poranění, po ošetření na místě byly přepraveny do pražských nemocnic Motol, Bulovka a v Krči. Druhou pedagožku s lehkými zraněními převezli záchranáři též do nemocnice. Na místě zasahovalo pět posádek záchranářů a k tomu ještě lékař.

Nehoda autobusu se dnes stala také u Břeclavi. Při srážce autobusu, dodávky s návěsem a osobního auta se tam lehce zranilo šest lidí.

Reklama

Související témata:

Doporučované