Hlavní obsah

U ústecké zoologické zahrady se tvoří dlouhé fronty

Foto: https://www.zoobrno.cz/

Ilustrační foto.

Reklama

V ústecké zoologické zahradě se dnes podruhé od otevření stalo, že byla v jeden okamžik zcela naplněna kapacita areálu. Naráz může do zoo přijít tisíc návštěvníků a před spodní bránou se tvořili fronty.

Článek

Mluvčí zoologické zahrady Matěj Kynšt řekl, že by lidé měli sledovat semafor, který je na stránkách zoo. Ve 14:45 svítil oranžově, kapacita dosáhla 80 procent.

Zoologické zahrady mohly po několikaměsíčním uzavření z důvodu vládního nařízení proti šíření koronaviru opět otevřít venkovní areály 12. dubna. Kapacita může být naplněna maximálně z 20 procent. Ústecká zoologická zahrada má na pokladně počítadlo, které kapacitu hlídá.

„Každý návštěvník, který zahradu opustí, tak zároveň uvolní místo dalšímu, takže by se nemělo stávat, že by tam návštěvníci před bránou příliš dlouho čekali,“ uvedl mluvčí. Přesto se před vstupem z Drážďanské ulice dnes odpoledne tvořily frotny desítek lidí. Pokud na semaforu podle mluvčího svítí oranžové světlo, bylo by dobré, aby lidé návštěvu zvážili a případně ji odložili na později, kdy bude areál opět volný.

Do ústecké zoo lze jít dvěma vstupy, aktuálně je však horní pokladna z Výstupní ulice uzavřena. O jejím otevření bude instituce návštěvníky včas informovat, řekl Kynšt. Zoo je otevřená každý den od 9:00 do 19:00.

Peníze ze vstupného, o které zoo přišla v době, kdy musela být zavřená, se podle mluvčího ani přes velký zájem návštěvníků nevrátí. „To by návštěvnost musela být několikanásobně vyšší, což by překračovalo kapacitu omezení,“ uvedl Kynšt. Dodal, že díky příchozím lidem se ztráta alespoň nezvyšuje tak razantně.

Reklama

Doporučované