Hlavní obsah

U Zoo Brno se zvýší počet parkovacích míst, přibudou stojany kol

Foto: Getty Images

Brno

Reklama

Zoo Brno zmodernizuje prostor před vstupem, kde přibudou parkovací místa, stojany na kola a dvě dočasná stání pro autobusy. Kromě toho se vylepší služební vjezd a technické zázemí.

Článek

V tiskové zprávě to uvedla Zuzana Gregorová z tiskového oddělení magistrátu. Odhadované náklady jsou kolem 40 milionů korun.

Radní města souhlasili se zpracováním investičních záměrů. „Zoologická zahrada na Mniší hoře se otevřela v roce 1953. Tehdy stačilo mít před vchodem jen pár parkovacích míst. Dnes jsme ale přirozeně jinde a právě nemožnost u zoo pořádně zaparkovat část návštěvníků odradí,“ uvedla primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Podle ní nemají vyhráno ani lidé, kteří jdou pěšky. „K pokladnám míří přes parkoviště, což není bezpečné ani pro ně, ani pro řidiče. Než se dořeší otázka úplně nového vstupu s velkokapacitním parkovištěm, je potřeba zajistit vyšší komfort pro všechny u tradičního vchodu,“ řekla Vaňková.

Po úpravách se zvýší počet parkovacích stání z 18 na 25, přibudou stojany na kola a dvě dočasná stání pro autobusy při ulici U Zoologické zahrady. Počítá se s vybudováním nového chodníku k pokladnám, aby se oddělili pěší od aut. U pokladen budou nové výstupní turnikety a úschovné boxy. Práce vyjdou na 23 milionů.

Dalších 16,5 milionu korun budou stát práce na vylepšení služebního vjezdu a technického zázemí. „Především by se měla rozšířit současná jednosměrná příjezdová komunikace. V budoucnu umožní obousměrný průjezd vozidel včetně kamionů s návěsy,“ uvedla Gregorová. Vznikne i nová vrátnice a chodník pro pěší.

Zoo v Brně je v době od dubna do září otevřená od 9:00 do 18:00. Každý rok ji navštíví více než 300.000 lidí.

Reklama

Doporučované