Hlavní obsah

Uber přerušil testování samořízených vozů. Automobil poprvé přejel chodce

Uber stahuje samořízená auta. V Arizoně jedno z nich přejelo ženuVideo: Twiter.com, AP, Reuters

 

Reklama

Samořízený automobil společnosti Uber v americké Arizoně přejel devětačtyřicetiletou ženu, která přecházela silnici. Firma v reakci na nehodu samořízená auta stáhla z provozu.

Článek

Uber stahuje z provozu svá samořízená vozidla. Reaguje tak na nehodu z americké Arizony, kde jedno z nich usmrtilo chodkyni. Auto bez řidiče americké dopravní firmy ženu přejelo, když přecházela silnici.

Policisté uvedli, že během nehody byl ve voze také člověk, který měl sloužit jako kontrola samoobslužného systému.

Podle policie k nehodě došlo v neděli v noci. Úřady oběť identifikovaly jako devětačtyřicetiletou Elaine Herzbergovou. Krátce po nehodě byla převezena do nemocnice, kde zemřela. Policisté taktéž uvedli, že žena silnici přecházela mimo přechod.

Společnost Uber po nehodě prostřednictvím sociálních sítí vyjádřila rodině oběti upřímnou soustrast. Je také připravena plně spolupracovat s policií na vyšetřování.

Auta bez řidiče byla součástí dopravních nehod už dříve, dosud ale nebyl známý případ, při kterém by vozidlo usmrtilo chodce. V roce 2016 se v samořízeném vozu společnosti Tesla zabil testovací řidič, jehož vůz vjel pod kola nákladnímu automobilu, který jel ve vedlejším pruhu.

Uber s testováním samořízených automobilů začal v roce 2016 v Pittsburghu. Později se auta bez řidiče zapojila do provozu také v San Franciscu, Torontu a Phoenixu a jejich blízkém okolí.

Reklama

Doporučované