Hlavní obsah

Účastníci Hradubického běhu nebudou startovat hromadně

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Pořadatelé 14. ročníku Hradubického běhu kvůli koronavirové epidemii akci nezruší.

Článek

Jen nebude mít hromadný start, mimořádně se bude konat dva dny a diplomy a medaile dostanou účastníci později poštou, uvedl organizátor Petr Hochman.

Akce je závodem mezi Hradcem Králové a Pardubicemi, lidé startují ze svých měst a doběhnou do Čeperky, která je napůl cesty. Běh se uskuteční o víkendu 16. a 17. května, závodníci si čas můžou vybrat sami.

„Kompletně jsme závod přeorganizovali. Hlavní změnou je to, že start neproběhne hromadně. Běžci si mohou závod zaběhnout v libovolný čas. Úmyslně jsme závod rozšířili na dva dny, aby pravděpodobnost, že se závodníci na trati potkají, byla minimální,“ řekl Hochman.

Čas si závodníci změří sami. Odměnu ve formě diplomu a medaile jim organizátor pošle poštou. Registraci provedou účastníci prostřednictvím webu. Startovné letos nemá pevnou částku a je dobrovolné.

„Líbí se mi, že organizátoři přistupují k Hradubickému běhu kreativně i v této podivné době. Myšlenka konání závodu v tradičním termínu netradičně se mi líbí,“ řekl pravidelný účastník závodu Jaroslav Hostinský.

Reklama

Doporučované