Hlavní obsah

Účastník nepovolené oslavy prominentů přišel o místo, teď bude ještě platit

Foto: ČTK, ČTK

Ředitel teplické věznice Petr Blažek nechce říci, kolik ho bude stát oslava v hotelu, který měl být kvůli koronaviru uzavřen.

Reklama

Kvůli účasti na oslavě v hotelu, který měl být kvůli opatřením proti covidu-19 uzavřen, musel ředitel teplické věznice Petr Blažek skončit ve funkci. Teď dostal ještě finanční postih.

Článek

Lednová oslava severočeského podnikatele Petra Bendy, která se navzdory epidemiologickým zákazům konala v jeho teplickém hotelu Prince de Ligne, má další dopad pro jednoho z řady prominentních účastníků.

Dlouholetý ředitel teplické věznice Petr Blažek už kvůli své účasti přišel o místo, ale ještě než na konci dubna na svém postu skončí, dostal od nadřízených kázeňský trest.

Vedení Vězenské služby s ním už podle zjištění Seznam Zpráv ukončilo řízení vedené kvůli podezření z přestupku. „Pan ředitel byl kázeňsky potrestán,“ uvedla mluvčí Vězenské služby Markéta Prunerová.

Petr Blažek tuto informaci potvrdil. „Byla mi v rámci kázeňského řízení udělena finanční sankce,“ napsal Seznam Zprávám Blažek.

O jakou částku jde, ale říct nechtěl, a ani mluvčí Prunerová ji neupřesnila. S odkazem na to, že se k věci nemůže vyjadřovat.

V teplické věznici Petr Blažek působí už od roku 1999. Nejdříve byl vedoucím oddělení vězeňské a justiční stráže, později zástupcem ředitele a nakonec se stal i ředitelem.

Po svém odchodu bude mít nárok na výsluhy. Ty by se měly pohybovat v řádu desítek tisíc korun měsíčně.

Jak je už známo, na oslavě podnikatele Bendy byl také místopředseda Rady ČT Jiří Šlégr, předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička, expremiér Jiří Paroubek, krajský policejní šéf z Liberce Vladislav Husák, dnes už bývalý ředitel fotbalového klubu z Teplic Petr Hynek či tehdejší zastupitel města Teplice Michal Kasal.

Kvůli účasti na nepovolené akci se například Milan Hnilička vzdal místa poslance za hnutí ANO, ale ve funkci ředitele mocné státní agentury ho premiér Babiš podržel.

Vladislav Husák složil funkci krajského policejního ředitele a od 1. února působí jako metodik Útvaru policejního vzdělávání a služební přípravy.

Případ nepovolené oslavy v současné době dál prověřuje teplický magistrát. Celkově sedmnácti lidem hrozí pokuta až do výše 20 tisíc korun. Magistrát by o trestu měl rozhodnout nejspíše do konce dubna.

Maximální pokutu ve výši 10 tisíc korun za to, že během nepovolené oslavy na sobě neměli roušky, už dostali od hygieny Milan Hnilička, Jiří Šlégr a také jeden z členů Bendovy rodiny Vlastimil Dvořák mladší. Všichni tři ji už také zaplatili.

Reklama

Doporučované