Hlavní obsah

Uchazeč o Hrad Fischer versus Babišův exministr financí Pilný bojují o Senát

Fischer versus Pilný. Kdo nakonec usedne do senátorského křesla? Střet dvou kandidátů nabízí Duel.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Pikantní souboj o senátorské křeslo nabízí Praha 12. Vedle Marty Semelové z KSČM a bývalého odboráře Františka Dobšíka tam kandiduje ústavní právník Aleš Gerloch. K největším favoritům patří dva dnešní hosti Duelu - bývalý prezidentský kandidát Pavel Fischer a exministr financí Ivan Pilný.

Článek

Ivan Pilný, který šéfoval české pobočce Microsoftu, kandiduje za hnutí ANO. Ze Senátu by chtěl udělat „vizionářskou“ komoru, která se zaměří na nadčasová témata. Jako například: Co budeme dělat, až nám dojdou evropské peníze? Z čeho budeme stavět? Nebo jak budeme řešit situaci ve zdravotnictví? Takovým tématům se politici podle něj vyhýbají a populisticky myslí jen na dobu svého mandátu.

Pavel Fischer působil za Václava Havla v prezidentské kanceláři a jako diplomat ve Francii a Monaku. Letos v lednu se stal překvapením prezidentské volby, když skončil třetí za Milošem Zemanem a Jiřím Drahošem. V Praze 12 kandiduje jako nezávislý s podporou ODS, TOP 09, STAN a KDU-ČSL. V Senátu se chce věnovat bezpečnostním a zahraničněpolitickým otázkám.

Reklama

Související témata:

Doporučované