Hlavní obsah

UEFA potrestala Spartu. Milionové pokuty, zavřený stadion a čtyři zápasy bez kapitána

O vztahu s fanoušky Sparty hovořil během rozhovoru pro Seznam také Rumun Nicolae Stanciu.Video: David Janeczek

 

Reklama

Disciplinární komise UEFA potrestala pražskou Spartu a chování jejích fanoušků během dvojzápasu 2. předkola Evropské ligy proti srbské Subotici.

Článek

Fotbalová Sparta už zná tresty za chování svých fanoušků během dvojzápasu se Suboticou. Disciplinární komise UEFA byla velmi přísná, i vzhledem k minulým prohřeškům fanoušků Letenských.

Disciplinární komise potrestala Spartu pokutou 50 tisíc eur (1,28 milionu korun) za chování fanoušků Sparty v zápase proti Subotici v Novim Sadu a rovněž 50 tisíc eur musí Sparta zaplatit za vniknutí Ultras Sparty na hrací plochu během domácí odvety proti srbskému týmu.

Kvůli vniknutí fanoušků na hřiště bude navíc Letná uzavřena pro první následující utkání odehrané v soutěžích UEFA. To znamená, že pokud se Sparta probojuje v této sezoně do evropských pohárů, tak začne boje v předkolech o Ligu mistrů či Evropskou ligu doma bez diváků.

UEFA se rozhodla pro podobně tvrdý trest kvůli výtržnostem fanoušků Sparty v italském Miláně během sezony 2016/17. Už tehdy nesměli fanoušci Sparty vycestovat do ruského Rostova. Nyní mají sparťané uzavřený stadion i pro domácí utkání.

Trest dostal také kapitán Sparty Josef Šural, který dostal červenou kartu od rumunského sudího Coltesca po domácím utkáním se Suboticou. Sparta se bude muset obejít bez svého kapitána ve čtyřech následujících zápasech v soutěžích UEFA.

Šural tak může přijít o dvě kompletní předkola do Ligy mistrů či Evropské ligy. V příští sezoně totiž žádný český klub do základní skupiny evropských pohárů přímo nepostoupí.

Reklama

Doporučované