Hlavní obsah

UFC rozdala první suspendaci. McGregor nesmí po nakládačce od Chabíba měsíc zápasit

Foto: Profimedia.cz

Conor McGregor.

Reklama

Zápasnická liga UFC suspendovala svého nejslavnějšího bojovníka na jeden měsíc. McGregor v neděli prohrál svůj zápas s Chabíbem Nurmagomedovem na galavečeru UFC 229 v Las Vegas.

Článek

UFC sdělila McGregorovi, že se nesmí vrátit do klece minimálně měsíc, a to z lékařských důvodů. Jde o běžný krok ve sportu, kdy zápasníci opakovaně obdrží tvrdé údery do hlavy. Suspendace se tak netýká pozápasové bitky, kterou rozpoutal Conorův soupeř Chabíb Nurmagomedov skokem z klece na Dillona Danise, dalšího zápasníka z McGregorova týmu. Důvodem je, že McGregor schytal od Nurmagomedova slušnou nakládačku.

Mnohem hůře ale může dopadnout samotný vítěz. V současné době totiž nadále probíhá vyšetřování Nevadské atletické komise, která by brzy měla vynést tresty za nesportovní a agresivní chování Chabíba Nurmagomedova. Postih může dostat ale i McGregor. Ten se, jak ukázaly detailní záběry celého incidentu, provinil také, když udeřil jednoho z Chabíbových mužů, který právě mířil do klece za McGregorem.

UFC tak s případnými tresty a dodatečnými suspendacemi pro své zápasníky nadále čeká.

Doktoři sdělili irské legendě, že se musí vyhnout fyzickému kontaktu v oblasti hlavy minimálně měsíc. To znamená, že návrat do oktagonu je pro něj možný nejdříve 6. listopadu, zostra trénovat by neměl do 28. října. McGregor obdržel většinu nejtvrdších úderů ve druhém kole, kdy byl zápas po Nurmagomedově přesných úderech velmi blízko ukončení.

Nurmagomedova se lékařský protokol netýká, do oktagonu se tak teoreticky může vrátit ihned. Rus ale teď musí vyčkávat na rozhodnutí Nevadské atletické komise, která nadále zadržuje jeho zápasovou odměnu ve výši dvou milionů dolarů, dokud neprošetří celý incident, který následoval po zápase.

Reklama

Související témata:

Doporučované