Hlavní obsah

Uherské Hradiště chystá vánoční výzdobu. Rozsvítí se další lípy na náměstí

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Uherské Hradiště připravuje vánoční výzdobu města. Letos se rozšíří o světelné nazdobení dalších dvou vzrostlých lip na centrálním Masarykově náměstí, kde bude stát i vánoční strom.

Článek

Po roční přestávce se vrací do Prostřední ulice na balkon budovy Staré radnice i velký nasvětlený trs jmelí. Rozsvícení vánočního stromu a vánoční výzdoby plánuje město na 26. listopadu, v ulicích vydrží nejméně do 7. ledna příštího roku, sdělil dnes ČTK mluvčí radnice Jan Pášma.

V historickém centru Uherského Hradiště je v posledních letech slavnostní osvětlení nejen na Masarykově náměstí, ale je nataženo také v přilehlých ulicích mezi domy. „Světelná výzdoba se samozřejmě týká vánočního stromu i dalších stromů na jiných místech ve městě. Z živých vzrostlých jehličnanů jsou každoročně nazdobeny například ty na Mariánském a Palackého náměstí nebo na Náměstí Míru,“ uvedl Pášma.

Vánoční výzdobu radnice pořídila před šesti lety. „Chtěli jsme, aby byla slavnostnější, výraznější, hezčí a na více místech. Prvky původní výzdoby jsme pak přesunuli do center místních částí, kde do té doby nic nebývalo,“ uvedl starosta Stanislav Blaha (ODS).

Na území města a místních částí využívá radnice živých vánočních stromů, výjimkou je Masarykovo náměstí. „Letos by se symbolem Vánoc, který bude stát na hlavním náměstí, měl stát jehličnan ze Štěpnic. Adeptem na hlavní vánoční symbol ve městě je douglaska tisolistá, která roste blízko jednoho z obytných domů na sídlišti,“ uvedl Pášma.

Spolu s rozsvícením vánočního stromu a výzdoby plánuje město na 26. listopadu i zahájení prodeje občerstvení na takzvaném malém jarmarku, který potrvá do Tří králů. Velký jarmark bude od 11. do 22. prosince. Představují se na něm zejména prodejci tradičních rukodělných výrobků, znovu jej doprovodí i kulturní program. „Opět počítáme také s Ježíškovou nebeskou kanceláří, ve které mohou návštěvníci, malí i velcí, psát svá přání Ježíškovi na nekonečně dlouhý dopisní papír. Na náměstí bude umístěna již od zahájení adventu, tedy od 26. listopadu,“ řekl Blaha.

Také letos bude v Uherském Hradišti možné bruslit na umělém kluzišti ve sportovním areálu na sídlišti Východ. Provoz zahájí také 26. listopadu. Bruslit bude možné denně s výjimkou 24. a 25. prosince a 1. ledna, vždy v čase od 10:00 do 18:00.

Reklama

Doporučované