Hlavní obsah

Uherské Hradiště dokončilo úpravy sídliště Na Rybníku za 13,5 milionu korun

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Uherské Hradiště dokončilo druhou etapu úprav veřejných prostranství sídliště Na Rybníku. Opravy se týkaly místních komunikací, chodníků, parkovacích ploch a veřejného osvětlení, doplněna byla i zeleň nebo mobiliář.

Článek

Opravy se týkaly místních komunikací, chodníků, parkovacích ploch a veřejného osvětlení, doplněna byla i zeleň nebo mobiliář, uvedl v dnešní tiskové zprávě mluvčí uherskohradišťské radnice Jan Pášma.

Práce začaly loni v září. „Řešily se místní komunikace, parkovací plochy a chodníky v částech ulic 1. máje a 28. října, kde byl vybudován nový nasvětlený přechod pro chodce a 16 parkovacích míst. Obnovy se dočkala také obslužná komunikace u mateřské školy, kde vzniklo osm podélných parkovacích stání a v části obslužné komunikace před domem č.p. 976-978 přibylo pro změnu šest nových parkovacích stání,“ uvedl mluvčí uherskohradišťské radnice Jan Pášma.

Obnova sídliště podle místostarosty Jaroslava Zatloukala (ODS) zahrnovala také zeleň. „V rámci revitalizace byly vysázeny nové stromy a keře. Doplněn byl i nový mobiliář, lavičky a koše. Nechybí ani nové veřejné osvětlení včetně nasvětlení přechodů pro chodce,“ řekl Zatloukal.

Náklady dosáhly téměř 13,5 milionu korun, městu s jejich uhrazením pomůže šestimilionová dotace ze Státního fondu podpory investic.

Část sídliště Na Rybníku dala radnice upravit už v roce 2014. Pracovalo se tehdy ve vnitrobloku mezi panelovými domy a před nákupním střediskem. Opravy zahrnovaly mimo jiné chodníky, vozovky a parkoviště, stavbaři upravili zelené plochy, hřiště, veřejné osvětlení a městský mobiliář. Na sídlišti žije přibližně 550 lidí.

Reklama

Doporučované